fb
10, които...Специални

10 цитата от магическите обитатели на “Къщата в лазурното море”

3 мин.

“Къщата в лазурното море” от Т. Дж. Клун (изд. „Artline Studios“) е финалист в наградите на Goodreads в категория „Най-добро фентъзи“. Тази фантастична история е урок по приемане на света и себе си. 

Чаровният и притеснителен Лин Бейкър е изпратен на специална мисия, за да се увери, че всички предписания на Службата за контрол над магическата младеж се спазват в сиропиталището на остров Марсий. Отдаден на своята мисия да осигури добруването на всички деца, независимо от техните магически способности, той се отправя към мистериозния остров, решен да бъде полезен.

Сиропиталището в Марсий приютява шест магически деца. Едно вироглаво гномче, зелено и безформено “като желе” дете, непокорна нимфа, двукрако драконче на име Теодор, померан-превръщач и Антихрист, който обещава да донесе “смърт и мор” на земята, са открили своя дом на острова. 

„Къщата в лазурното море“ е история за предразсъдъците и за магията, която се разкрива, когато се отърсим от тях. 10 са магическите цитати, които избрах от този бестселър на New York Times и Washington Post.

Всички деца, независимо от… нрава си или това на какво са способни, трябва да бъдат защитени на всяка цена. 


Омразата е загуба на време, твърде зает съм да мразя каквото и да било. 


Т. Дж. Клун
(снимка: Goodreads)

Онова, от което се боим най-много, често е онова, от което изобщо не трябва да се боим. Нелогично е, но това ни прави хора. И ако превъзмогнем тези страхове, значи не остава нищо, на което да не сме способни. 


Мечтите са именно това – мечти. Замислени са да предоставят полет на въображението. Не е задължително да се сбъдват. 


Разхвърляната стая е белег за разхвърлян ум. 


Защото хората не са черно-бели. Колкото и да се стараеш, не можеш да следваш само един път, без да се отклоняваш. И това не означава, че си лош човек.


Тук не става дума за “нужда”, Лин. Не в това е смисълът на подаръците. А в радостта, че някой мисли за теб.


Когато нещо се счупи, може да го сглобиш отново. Може да не пасва съвсем добре или пък да не работи точно като преди, но това не означава, че не става за нищо.


Понякога, помисли си той, в една къща сред лазурно море, човек може да избира живота, който иска. 
И ако си късметлия, понякога този живот също избира теб. 


Има загадки, които си остават неразрешени, колкото и усилено да гадаем. А ако прекарваме твърде много време в опити да ги разнищим, може да пропуснем онова, което е пред очите ни.

Можете да поръчате тази книга и други ненамалени продукти от Ozone.bg с 5% отстъпка, като ползвате код azcheta21q2 при завършване на поръчката си.