fb
10, които...Специални

10 цитата от “Просто Мат” на Джесика Парк

2 мин.

“Просто Мат” е втората книга от поредицата на Джесика Парк “Просто любов”, която излиза на български език с логото на издателство “ICU”. Тя е прозорец към една красива история за любовта и приятелството, травмите и надеждата. 

Познатата ни и любима история на Джули, Мат и Селест от “Просто любов” е видяна през погледа на Мат. Умен, забавен, но и срамежлив, вглъбен и обсебен от призраците на миналото, той е истинска мистерия за читателите. Именно тяхното желание да го опознаят по-добре вдъхновява Джесика Парк, за да напише и “Просто Мат”

Любовта на Джули и Мат преминава през съмнения, отричане, дълбоко приятелство, болка и отхвърляне. Именно това пленява читателите! 10 са цитатите, които избрах, за да се разходим с любимите си герои през фазите на влюбването.

Взел съм ти сандвич от онова мърляво ресторантче, дето ти е любимо.


Ще ми е приятел и ще ми прави компания. Ще ме пази, докато спя, ще вечеря с нас и усещам, че може да се окаже доста полезен, когато си пиша домашното по история.


Обикновено Мат не си падаше много по маникоти, но тази вечеря му се стори най-вкусното нещо, което някога бе ял. Някой му беше сготвил. 


Този любовен триъгълник беше стигнал твърде далеч и колкото и да обичаше геометрията, Мат не искаше да има нищо общо с него. 


За съвсем кратко Джули беше в прегръдката му. Това бе подарък, който щеше да остане с него завинаги. 


Приятели. Най-отвратителната дума. Но щеше да я  приеме, защото беше и най-важната.


Принадлежаха си, само за тази вечер, затова щеше да остане буден. 


Позволи си да си толкова откачено захласнат по някого, че светът ти да се разпадне. 


Не е важно как намираш любовта. Важното е какво правиш с нея, когато я намериш.


Влюбена съм в частта от теб, която се страхува, наранена е и отблъсква хората. Влюбена съм в уязвимостта ти и в силата ти. Влюбена съм в способността ти да обичаш по-силно и по-вярно, отколкото съм смятала, че е възможно.

Можете да поръчате “Просто любов” и “Просто Мат” от сайта на издателството с 5% отстъпка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си.