fb
Днес на ПанаираНовини

11 събития очакват днес посетителите на Пролетния панаир на книгата 2023 [програма]

4 мин.
Снимка: Асоциация "Българска книга"

Общо 11 събития очакват днес посетителите на Пролетния панаир на книгата, става ясно от програмата публикувана от Асоциация „Българска книга“. Под шатрите на НДК са планирани срещи с писатели и премиери на нови книги.

Вижте цялата програта тук:

30 май (вторник)

14:00 – 16:00 часа – Шатра № 19
Среща с автограф с Б.Н. Добрев – автор на хумористичната фентъзи трилогия „Индор и Браството на Почти Пълната Луна“, „Индор и Сянката на Страданието“ и „Индор и Повелителят на Божествения Мрак“.
Представя издателство „Вижън Букс“

17:00 – Сцена на Културната програма
Писателят Димитър Шумналиев ще представи най-новия си роман „Зверове“, публикуван дни преди панаира.
Представя книгоиздателска къща „Труд“

17:00 ч. – Шатра № 17
Среща с автограф с Радослав Бимбалов и представяне на „Екстазис“
Представя издателство „Сиела“

18:00 – Сцена на Културната програма
33 години издателство „Шамбала“. Представяне на книгата „Аюрведична кухня“. След представянето – коктейл на щанда на „Шамбала“

18:00 – Книжен център „Гринуич“
Премиерата на книгата „Хиатус” на Георги Борисов и Анатолий Корольов. „Хиатус” е сблъсък между руския поглед на Анатолий Корольов върху българите и този на Георги Борисов, който ту рязко му се противопоставя, ту се опитва да го приземи, описвайки нравите на сънародниците си и на техните „по-големи руски братя“.
Замислен като пътепис – в духа на ироничния абсурдизъм, „Хиатус” ни предлага тънък и дълбок анализ на сложните връзки между Русия и България, на реалната политическа и социална обстановка, през която все по-застрашително прозират кълновете на новия световен ред…
Представя издателство „Лист“

18:00 – Шатра № 36
Среща с автограф с Костадин Костадинов. Романът „Ловецът на пеперуди“ възкресява мита за дунавската Атлантида и нейните обитатели. Сюжетът се гради на народното поверие, че когато човек умре, на другия ден идва пеперуда, която каца на гроба и отнася душата на мъртвеца. Всяка една от пеперудите в романа е огледален образ на починалия. Истински калейдоскоп от човешки души от цялата земна география. На границата между живота и смъртта всеки от тях намира своя път към безсмъртието. Най-ценната, 88-ата пеперуда, идва за главния герой Лазар Караиванов (Костуро).
На шанда на издателска къща „Хермес“

18:00 – Шатра № 32
Среща с автограф с Петър Чухов
Представя издателство „Жанет 45“

18:30 – РЦСИ „Топлоцентрала“
Литературна вечер с издателство „Лемур“.
В рамките на Пролетен панаир на книгата 2023 ще се потопим в света на хубавите книги с част от най-новите заглавия на издателство „Лемур“. Ще разговаряме с преводачи, ще научим любопитни факти за включените в книгите теми и ще надникнем в кухнята на книгоиздателския процес.

18:30 – Клуб „Журналист“
Представяне на романа „Ъпдейт“ на Асен Сираков. „Ъпдейт“ е съвременен роман, издържан в любимия за автора литературен стил – парадоксален реализъм. Главният герой на книгата Стефан Танталов – психоаналитик, с купена диплома и с много клиенти, един ден решава да промени живота си. Подобна мисъл винаги е изглеждала реална и осъществима, свързана единствено с време, воля и интелект, но дали е така?
Представя издателство „Атеа“

19:00 ч. – Сцена на Културната програма
Представяне на втори том от поредицата „За правата вяра“ – „История на християнството, Римската империя и българската държава през IV-VI век“ и разговор с автора Светлозар Жеков.
Представя издателство „Асеневци“

19:00 – Шатра № 32
Среща с автограф с Виолета Кунева
Представя издателство „Жанет 45“

Очакваме ви в парка с огромно нетърпение!

Ако не сте в София по време на Панаира, можете да намерите тези и още много заглавия с отстъпки в Ozone.bg.

Прочетете още:

Препоръките на екипа на “Аз чета” за Пролетния панаир на книгата 2023

Какво ще си купи екипът на „Аз чета“ от Пролетния панаир на книгата 2023