fb
БългарияНовини

9% ДДС върху книгите е мотото на Пролетния базар на книгата 2021

1 мин.

Традиционният Пролетен базар на книгата ще се проведе на открито пред Националния дворец на културата за втора поредна година, между 31 май (понеделник) и 6 юни (неделя). Тази година изложението ще се проведе под мотото „9% ДДС върху книгите за по-четяща и по-образована нация”. Всички посетитители ще имат възможност да подпишат петицията, с която издатели и книжари призовават обществото да подкрепи запазването на по-ниска ставка на ДДС върху книгите като постоянна мярка.

120 от водещите български книгоиздатели и книготърговци ще бъдат представени с техните специални предложения за всички възрасти. Жълтата шатра на Литературния кът, неизменна част от книжните изложения на открито, ще зарадва посетителите с разнообразна Културна програма със събития за всички вкусове – премиери и представяния на книги; срещи с автограф; разговори с писатели, преводачи, издатели; събития за деца. Културната програма на Пролетния базар на книгата е с вход свободен. 

Работно време на изложението: 

  • 31 май – 5 юни (понеделник – събота), от 10:00 ч. до 20:00 ч.
  • 6 юни (неделя), от 10:00 ч. до 19:00 ч.

Пролетният базар на книгатаще се проведе при стриктно спазване на противоепидемиологичните мерки. Той се организира от Асоциация „Българска книга“ и се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура”. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 г.

Следете Facebook събитието Пролетен базар на книгата 2021 за информация относно изложителите и Културната програма.