fb
Книги и киноНовини

„Матилда“ от Роалд Дал оживява в нова адаптация

1 мин.
Netflix

Филмовата версия на „Матилда“ от 1996 г., с участието на Мара Уилсън в главната роля, е безспорно една от най-добрите адаптации на детски книги в историята. Но преди да се изплашите от перспективата любимата класика да изчезне в неизвестност – това не е римейк на този филм. Вместо това е адаптация на сценичния мюзикъл с премиера на Бродуей през 2013 г., включващ музика и текстове на австралийския комик Тим Минчин. Самият мюзикъл, разбира се, е адаптация на книгата на Роалд Дал от 1988 г. за Матилда, което означава, че новият филм ще бъде адаптация на адаптацията.

Последната екранизация включва звезден актьорски състав, в който влизат Ема Томпсън като мис Трънчбъл, Лашана Линч като мис Хъни и Алиша Уиър като Матилда. Като оставим песните настрана, мюзикълът следва много отблизо сюжета на книгата на Дал, описвайки живота на Матилда, преждевременно развито и сладко дете, което се чувства неразбрано от всички както у дома, така и в училище. Избягайки в света на книгите, тя скоро започва да развива мистериозни сили, които надхвърлят нейния интелект.

Очаква се филмът Matilda The Musical да бъде пуснат в Netflix през декември, а премиера на голям екран засега се планира единствено в Обединеното кралство.

Гледайте първия трейлър:

[ + ]