fb
БиблиотекитеНовини

Акция за издаване на читателски карти на ученици стартира читАлнЯта

2 мин.

Специална акция за издаване на читателски карти за ученици стартира читАлнЯта в Градската градина от Деня на народните будители до Коледа. Всеки ученик, който иска да стане читател на читАлнЯта и свободно да заема книги от книжната точка, няма нужда да носи книга като дарение през следващите 2 месеца, за да получи своята читателска карта. Достатъчно е само да покаже документ, че е ученик и да попълни декларация за регистрация.

Основна цел на акцията е да стимулира учениците да търсят повече книгите, които да четат за удоволствие и да улесни достъпа им до нови, интригуващи и съвременни автори и заглавия.

“В училище се обръща внимание основно на учебната литература, която често не отговаря на интересите на съвременните ученици. В читАлнЯта разполагаме с над 3000 заглавия от различни по жанр и теми книги, много нови и модерни заглавия. Вярваме, че това заедно с иновативната визия и подход на мястото може да предизвика младите хора по-често да посягат към художествената литература за удоволствие и забавление”, споделят от читАлнЯта. От градската книжна точка планират скоро да стартират и специални събития, презентации и предизвикателства за проматиране на читАлнЯта в столичните училища.

Книжната точка в Градската градина беше открита в края на юли и до момента има близо 1500 регистрирани читатели. Всички налични книги в читАлнЯта могат да бъдат разгледани в нейния каталог. Всички те са събрани като дарения от граждани. Дарение на поне една книга остава и единственото условие за издаването на читателска карта за всички останали граждани. Списък с ориентировъчни заглавия, които да дарите, може да намерите тук.