fb
Книги и киноСпециални

Алек Болдуин дари 1 млн. долара на библиотека

2 мин.
baldwin

Холивудската суперзвезда Алек Болдуин е дарил $1 млн. за довършване на разширението на обществената библиотека в Ийст Хемптън, Кънектикът. Това разкри самият той в понеделник, като поясни, че е направил дарението от името на цялото си семейство.

„Има толкова много хора, които се нуждаят от средства, и толкова много хора, за които бих се радвал да направя нещо – радвам се, когато помагам нещо да бъде завършено“, казва Алек Болдуин. „Надявам се, че моето дарение ще окуражи и други да подкрепят библиотеката – просто защото библиотеките са страхотен начин да избягаш за малко от света“, завършва актьорът.

Според Associated Press това е третото, но най-голямо дарение на Болдуин за обществената библиотека в Ийст Хемптън – досегашните от по $10,000 и  $250,000 са съответно през 2010 и 2011 г. Благодарение на тази помощ от актьора и семейството му проектът на обща стойност $6.2 млн. ще бъде завършен през пролетта след 10-годишно набиране на средства. Това е осмо поредно разширение в историята на  библиотеката, като всички са били направени с помощта на частни дарения.

Ръководството на културната институция е решило да кръсти най-голямата аудитория в новото крило на името на своите най-големи благодетели – Лекционна зала „Семейство Болдуин“. Тя ще се ползва за детски програми, прожекции на филми, поетични четения, срещи с автори и други книжни събития.

Алек Болдуин е един от създателите на Нощта на авторите, която се провежда всяка година и събира средства за библиотеката в Йист Хемптън. Миналата година той и съпругата му Хилария, заедно с актрисата Гуинет Полтроу, имаха сериозна заслуга за събирането на $200,000 на гала-вечерята.