fb
БългарияНовини

Алек Попов представи новия си роман

1 мин.

alek popov stalbiСлед предизвикалия множество позитивни отзиви дебютен роман „Мисия Лондон“, писателят Алек Попов представи и втората си творба в най-дългия жанр. Тази вечер в Литературно кафене „Хеликон“ с модератор критикът Йордан Ефтимов Попов запозна своите почитатели с откъси от чисто новата книга „Черната кутия“. Романът се развива в две паралелни части и представя гледните точки на двама братя – единият заминал в САЩ, за да търси своето щастие, а другият – останал в България.

„Драмата лети на върха на черния хумор, за да достигне в крайна сметка до един оптимистичен финал“, казва авторът. Той разкри, че в „Черната кутия“ тръгва от нещо дълбоко лично, за да направи широки обобщения за заобикалящия ни свят.

alek popov iordan eftimov

Освен около двамата братя, романът е заключен и около черната кутия с праха на техния баща. В крайна сметка обаче един от основните въпроси, които си задават героите, е дали след смъртта си той е отишъл в по-добър свят или всичко просто е приключило за него.

Йордан Ефтимов подчерта, че „Черната кутия“ най-вероятно ще надмине успеха на първия роман на Попов и се очаква да бъде един от хитовете на лятото. Писателят вече спечели една награда на „Хеликон“ през 2002 г. за художествена проза за „Ниво за напреднали“ и нищо чудно да се сдобие с още едно отличие от веригата книжарници.

[ + ]