fb
@-книгиЕ-книги

Amazon с нова платформа за самопубликуване на книги след оценка на читатели

1 мин.

kindle-direct-publishingAmazon работят по пускането на нова издателска краудсорсинг* платформа, която ще даде възможност на читателите да вземат активно участие и да избират коя книга да се публикува, съобщава сайтът The Digital Reader.

От най-големия интернет магазин са пратили писмо до всички самопубликуващи чрез платформата Kindle Direct Publishing автори, в което ги информират за скорошното стартиране на нова програма с възможност да се публикуват книги на специална краудсорс платформа.

Ето какво още се казва в имейла:

  1. Авторът ще може да представи своя завършена и непубликувана книга;
  2. Няколко страници от новата книга ще бъдат публикувани в нов сайт, в който читателите ще могат да четат, оценяват и номинират своите фаворити;
  3. Книгата с най-много гласове ще бъде разгледана от професионален екип и ще бъде обмислено публикуването й.

Детайлите на този етап са оскъдни, като новият проект все още няма име и дата на стартиране. Според The Digital Reader са възможни аванси за авторите до $1500 и до 50% комисионна за Amazon за разпространение на книгите.

* Краудсорсинг (crowdsourcing) в буквален смисъл означава използване на ресурса на тълпата. Тази практика представлява получаване на необходимите услуги, идеи или продукти чрез привличане на голяма група от хора, като най-често тези групи са организирани онлайн.