fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

НовиниПо света

Визията на „Амазон“ за бъдещето на самопубликуването

1 мин.
Amazon

По време на конференцията Publishing for Digital Minds, провела се тази седмица в Лондон, Джон Файн, директор „Връзки с автори и издатели“ на Amazon, сподели своите възгледи относно развиващия се дигитален пазар и самоиздаването, четем в Digital Book World.

Според Файн терминът „самопубликуване“ е вече остарял и в близкото бъдеще авторите ще могат да избират от много различни възможности и формати за издаване на книгите си.

Бестселъровият автор Хю Хауи, публикувал аудио- и е-книги наравно с печатни такива, сравнява позицията, в която се намират съвременните писатели, с тази на предприемач, който трябва да избира дали да работи за себе си, или за голяма корпорация. Орна Рос, също хибриден автор и създателка на Съюза на независимите писатели, подкрепи гледната точка на Хауи, споделяйки, че тази година ще издава по една книга на месец, поемайки риск, който никой традиционен издател не би.

Според Файн следващото препятствие, стоящо пред издатели и дистрибутори като Amazon, е как да се помогне на читателите да се ориентират в пренаситения пазар.

Създадохме истинско цунами от съдържание. Наличието на прекалено много истории е съществен проблем. Ние, като технологични компании, издатели, автори и дистрибутори трябва да намерим начин да им помогнем да достигнат до съответната публика.

Конференцията Publishing for Digital Minds се проведе на 7 април в рамките на Лондонския панаир на книгата.