fb
ПанаирътСтани герой в Подземната страна

Балът на трибутите – журито, което трябва да впечатлите!

3 мин.

Броени часове ни остават до страхотния Бал на трибутите, който „Аз чета“ организира съвместно с издателство „Екслибрис“ за Панаира на книгата. Стартираме точно в 17.00 във фоайето на Етаж 3 на НДК, а сега е време да ви запознаем и с 5-членното жури, което ще оценява участниците.rimyana velichkova

Председателят на журито Румяна Величкова е имидж-консултант, сертифицирана в Лос Анджелис при една от 8-те Master имидж консултанти в свята Карла Матис. Работила е в холивудското студио Christov Effects and Design. В момента работи за българска модна марка, насочена към чуждестранния пазар.

„Препоръчвам на всички участници да бъдат смели и да пресъздадат образите на героите си възможно най-пунктуално. Колкото по-оригинално представяне на окръзите, толкова по-добра оценка ще получите от мен“, казва Румяна.

vida panemВида Делчева е представител на издателство „Екслибрис“ в журито на бала. Тя е докторант по Книгоиздаване, преводач и редактор на книги и комикси. Обича „Игрите на глада“ и това не е първото събитие, в което взема участие – през 2012 г. е трибут в българския турнир по Игрите. Ето какво съветва тя участниците в бала:

„Дайте воля на въображението си и се потопете в света на Панем. А ако решите да сложите нещо горящо, моля, подсигурете и пожарогасител – просто за всеки случай“.

gabriela

Габриела Кожухарова е на 20 г., студентка във ФЖМК със специалност“Книгоиздаване“. Автор е в „Аз чета” и много харесва силните образи в „Игрите на глада”. Препоръчва обаче на участниците да не копират изцяло стила на трибутите, а да добавят нещо отличително от собствената си индивидуалност.

iliyaПо документи Илия Темелков, по онлайн присъствие soregashi. 22 годишен блогър, журналист и почти завършен студент. Меломан, псевдогеймър, джаджоман, манга фен и любящ читател. От няколко години е част от екипа на Аниме и манга клуб „Накама“, където се е нагледал на зверски косплей. Ето какво съветва той участниците:

Колкото повече детайли има в един костюм, толкова по-добре. Но далеч по-важно е човекът в костюма да бъде от Панем като усещане. Ако косплейва някой човек от районите да се държи като него, ако пък косплейва някой от Центъра да бъде точно толкова надменно снобарски неадекватен.

alex paintballАлександър Кръстев е създател на сайта “Аз чета”, не харесва Дженифър Лорънс, но пък обича приключенията. Единственото му участие в подобен тип Бал датира още от 1-ви клас, където играе мускетар. Но пък сега му е повече от приятно да прилича поне малко на Цезар Фликерман от “Игрите на глада”.

Съветът му: “Придайте колкото може повече от своята индивидуалност на костюма и изявата си”.

Какво ще оценява журито накратко – оценките ще са по петобална система, по 1 точка за подобаващо представяне на:

  1. Дреха
  2. Грим
  3. Прическа
  4. Познания за окръга
  5. Цялостно представяне

Важно! На събитието ще има и двама професионални гримьори, които ще могат да помогнат на участниците с финалните щрихи на тяхната визия. Ако планирате да се възползвате от тази възможност, препоръчваме да дойдете на мястото на събитието малко по-рано от обявения час за начало.

Наградите са осигурени от Ozone.bg и издателство „Екслибрис“, а ние благодарим на Operationkino.net, радио „Реакция“ и сайтовете „Детски книги“ и „Под моста“ за тяхното партньорство.

Уважаеми участници в Бала на трибутите, подгответе костюмите „И нека шансовете бъдат винаги на ваша страна!“