fb
НовиниПо света

Barnes & Noble уволни изпълнителния си директор Демос Парнерос

1 мин.

Най-голямата и успешна верига книжарници в САЩ – Barnes & Noble – отстрани от пост изпълнителния си директор Демос Парнерос за нарушаване на корпоративната политика, без да уточни конкретна причина, съобщава Bloomberg. Парнерос вече няма да бъде член на борда на Barnes & Noble, нито ще получи обезщетение.

Според говорителка на компанията прекратяването на взаимоотношенията „не е вследствие на неспазване на правила, свързани с финансовата отчетност, политики, практики или потенциална измама на издателството“.

Barnes & Noble ще започне да търси ново лице за ръководния пост. До избирането на бъдещия лидер компанията е назначила група експерти, включваща финансовия директор Алън Линдстрьом, главния мениджър по продажби Тим Мантел и вицепрезидента, отговарящ за мрежата от обекти – Карл Хонч. Ленърд Риджио остава изпълнителен председател.

През април 56-годишният Парнерос завърши първата си година като изпълнителен директор. От назначаването му акциите на компанията са спаднали с 30%, достигайки най-ниски нива през март 2018-а в конкуренция с Amazon.com Inc. През юни Парнерос заяви, че обратът в тенденциите отнема време.

Промяната в ръководството идва две години след уволнението на предишния изпълнителен директор Рон Бояр. Тогава издателството заяви, че Бояр не е подходящ за поста.

Снимка: Bloomberg.com