fb
БиблиотекитеНовини

Братя на 8 и 11 са сред най-големите дарители на библиотеката в Елена

1 мин.

Братята Петър и Боян Петрови, които са само на 8 и 11 години, са сред най-големите дарители на градската библиотека в Елена, пише в. Борба. Преди дни двете момчета са направили поредното дарение от книги на детския отдел и така срещу имената им в дарителската книга вече стоят над 200 издания на български и английски.

Преди време Боян и Петър са наградени от председателя на еленското читалище с грамота за най-активни дарители и читатели. Любовта им към културната институция явно е наследствена, защото тяхната прабаба Мария Кънчева дълги години е била директор на библиотеката.

Заради работата на баща си момчетата от пет години учат в Букурещ, а училището им е филиал на един от най-престижните университети в света – този в Кеймбридж. В момента децата са в срочна ваканция и още с прибирането си в родния град са побързали заедно с майка си да дарят нови книжки.

Когато прочетеш една книга, хубаво е да я споделиш и с други – с тази нагласа двете момчета ще продължат да носят книжки и приятелски препоръчват на своите връстници да прекарват по-малко време пред компютрите.

Снимка: в. Борба

[ + ]