fb
@-книгиЕ-книги

Британските войници искат електронни книги за Коледа

1 мин.
soldier with ereader

soldier with ereaderДокато ние в България още дебатираме върху това дали книгите са подходящ подарък за рожден ден, изпратените на мисия в Афганистан британски войници си пожелават от дядо Коледа… четци за електронни книги. И въпреки че информацията идва от „информиран източник от британската армия“, от електронното издание PC Pro се чудят как така списъците с желания за Коледа се появяват в средата на септември.

Разбира се, желанието на миротворците да имат портативно електронно устройство за четене на книги е разбираемо, предвид тежките раници и екипировка. Публикацията на PC Pro цитира и готвещ се да отлети войник, който разяснява, че командирът му е препоръчал електронните книги пред mp3-плейърите, защото не издават излишни звуци и по този начин не блокират способността му да внимава по време на пост.

Голямо предимство на електронните четци е технологията E Ink (букв. електронно мастило), която стои в основата на EPD – дисплеите от електронната хартия. Те позволяват по-ефективно ползване на батерията – войниците ще зареждат своите е-четци много по-рядко, отколкото биха зареждали iPod-a си. Не на последно място – спасяват се доста невинни дървета.