fb
БългарияНовини

Бургаският фестивал „С книга на плажа“ започва на 10 август

1 мин.
Pexels

Фестивалът „С книга на плажа“ ще се проведе от 10 до 14 август 2022 г., съобщиха от Община Бургас. Фестът ще посреща любителите на книгите на алеята срещу експоцентър „Флора“ в Морската градина, а организаторите обещават вълнуващи срещи с интересни автори, представяне на най-новите книжни заглавия и море от книги, красиво подредени по щандовете на български издателства.

Общо 15 са заявилите участие досега. Това са издателствата: „Алитеа“, „Разказвачът на приказки“, „Пепърмил Букс“, „ICU“, „Кей Би Ем Трейдинг“, „Еко Кидс“, „Знаци“, „Унискорп“, „Персей“, „Распер“, „Новата цивилизация“, „Меченосец“, „Мармот Букс“, „Аб“ и „Жанет“. На техните щандове посетителите ще могат да открият българска и преводна литература, световна класика, романи, богато разнообразие от детски книги, заглавия за всеки вкус и стил.

Всички издателства подготвят и представяния на книги и срещи с техните автори, които ще са част от съпътстващата програма на фестивала, допълниха от местната администрация.

До 22 юли всички издателства, които имат желание да се включат в събитието, могат да подадат заявка на имейл адрес: flora_burgas@abv.bg.