fb
СпециалниЧети повече

Да ги схрускаш!

1 мин.
knigi i iadene

edible book festivalКнигите са храна за ума и въображението. Колкото клише, толкова и вярно. А какво по-хубаво от това книгите да са храна и за тялото? Подобни мисли вероятно се въртят и в главата на Зои Тофт, автор на блога за детски книжки и четене ‘Playing by the Book’, която е нещо като нашата Вал Стоева.

Затова Зои дава началото на свое издание на Международния фестивал на книгите за ядене, взимайки пример от първата подобна надпревара Books2eat. За тазгодишното издание в своя блог преди няколко седмици тя приканва читателите си да направят „торта за хапване“, да направят две снимки и да ги пратят по мейл. Крайният срок за участие изтече на 20 март, а на 28 март ще разберем кои са печелившите. Тофт дори е направила специално „табло“ в социалната мрежа Pinterest, където качва снимки от конкурса.

Идеята за международния Фестивал на книгите за ядене е на известната американска библиотекарка Джудит Хофбърг и Беатрис Корон и е реализирана за пръв път през 2000 г. и се случва около 1 април, рожденият ден на френския гастроном Жан-Антелм Брия-Саварен.

Някои от най-интересните участници в конкурса на Зои Тофт можеш да видиш и в галерия на нашата Facebook страница.