fb
Ревюта

По следите на изгубения дракон

2 мин.

Историята в „Да сте виждали дракона ми?“ (изд. „Студио Артлайн“) се развива в големия и забързан Ню Йорк, където малко момченце търси своя изгубен огнедишащ дракон. То прекосява целия град и попада на различни места – пристанището с неговите ветроходни кораби, парка с хората, разхождащи своите кучета, метрото, улиците, пълни с автомобили. Драконът се крие някъде там и за малките читатели остава предизвикателството да открият неговото скривалище във всяка една от рисунките, докато разгръщат страниците на книжката. А другото предизвикателство ще бъде да броят от 1 до 20 заедно с автора – водни кули, книги, капаци на шахти и още много любопитни предмети.

Стийв Лайт е едновременно автор и илюстратор на книжката, като за рисуването използва писалки – дори има цяла колекция в своето ателие. Във всяка от илюстрациите той е включил разни закачливи детайли, на които също можете да обърнете внимание. Например маймунката, която се опитва да открадне ключовете за клетката от пазача, а на задната корица я намираме седнала на покрива на една сграда. В същата тази сграда се вижда и любимият му магазин за писалки. А долу под земята, между тръбите в мазето, се крият три мишлета.

Убеден съм, че на малките (а и на големите) читатели скоро няма да омръзне да разгръщат страниците на книгата, да откриват нови детайли и да измислят и обсъждат различни истории, свързани с нея. Тя ще ги поощри да правят това всеки ден при разходка в близкия парк и обратно по пътя към дома.

Автор: Владимир Аргиров

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

[ + ]