fb
БългарияНовини

Дари книга до 26 май и възроди читалище

1 мин.

Столичният търговски център Paradise Center, съвместно със сдружение „1 Процент Промяна“, стартира благотворителна кампания за набиране на книги, посветена на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. От 23 до 26 май, между 10:00 и 21:00 часа можете да дарите книги с кауза – Народно читалище „Развитие-1931“ в село Ослен Криводол, община Мездра, отново да отвори врати.

Голямата цел на Paradise Center и „1 Процент Промяна“ е в рамките на четири дни да се съберат 3000 книги – количеството, нужно за възобновяване дейността на читалището.

Сборният пункт за книжни дарения се намира на етаж +1 над главния вход. Всеки, подкрепил инициативата, ще получи талон за 10% отстъпка от книжарница Ciela.

Изискване към жанра и тематиката на книгите няма. Единствената молба на организаторите е дарените книги да са в добро състояние.

Народното читалище „Развитие-1931“ спира да функционира през 1969 г., когато жителите започват да мигрират в по-големи населени места. Благотворителната кампания на Paradise Center с фокус върху образованието и възраждането на културните средища в страната се припокрива с мисията на „1 Процент Промяна“ и работата им в направление „Образование“. Така в духа на 24 май търговският център и сдружението обединяват усилия, за да възродят отново този дом на българските традиции, култура и просвета.

[ + ]