fb
От издателстватаСпециални

Деметра Дулева представя „Странстващият албатрос“ в София и Пловдив

1 мин.

Advertorial

Дебютният роман на Деметра Дулева„Странстващият албатрос“ (изд. „Хермес“) ще бъде представен в София на 5 септември (четвъртък) от 18:30 часа в Книжен център „Гринуич“ (бул. „Витоша“ 37) и в Пловдив – на 10 септември (вторник) от 18:30 часа в Културен център „Тракарт“. Книгата представя една история за дългия път към щастието и вечния стремеж да откриеш мястото си в света. Специално за премиерите на романа, на които „Аз чета“ е медиен партньор, авторката ще пристигне от Париж, където живее от години.

По време на събитието книгата и авторката ще бъдат представени от писателя Цанко Лалев. Гостите ще чуят откъс от романа, ще научат повече за необикновената птица, вдъхновила заглавието и за пътя от кратките записки и разкази до завършената книга.

В “Странстващият албатрос“ Габриела слиза на Северната гара в Брюксел с малко багаж, китарата на Нико и една черна котка. Но храброто й пътуване, изпълнено с неочаквани срещи и странни премеждия, едва сега започва. Животът в крайните квaртали на София, Брюксел и Париж може да е удивително еднакъв. Защото най-трудно навсякъде е това, което Габриела единствено търси: да бъде отново щастлива…

Деметра Дулева завършва италианска филология и английски език в Софийския университет. Специализира сравнително езикознание в Рим. Години работи като преводач на свободна практика. От 2003 година се присъединява към състава на Министерството на външните работи. „Странстващият албатрос“ е първата й книга.