fb
БиблиотекитеБългарияНовини

„Ден на отворените врати“ в Столичната библиотека

1 мин.
stolichna biblioteka

По случай Деня на библиотечните и информационните работници Столичната библиотека ще изненада своите читатели с „Ден на отворените врати“ на 10 май 2014г. Ще бъдат експонирани ценни старопечатни книги – „Славянското царство“ на Мавро Орбини, изд.1601 г., първата българска старопечатна книга, написана на новобългарски език – „Кириакодромион“ /или „Неделник“/, изд. 1806 г., първите броеве на издаваното от Константин Фотинов списание „Любословие“ от 1844 г., книги от личните библиотеки на д-р Константин Стоилов и Кирил Христов /албуми на К. Стоилов с личния герб и подпис на княз Фердинанд/ и много др.

В 11 часа в Детско-юношеския отдел писателката Весела Фламбурари ще представи приказни миниатюри по свои произведения, а в 12.30 часа ще бъде открита документалната изложба „Първите български буквари“, изготвена от Националния литературен музей.

За най-ранобудните посетители ще има подаръци-изненади, а новите читатели на библиотеката ще получат едногодишна безплатна членска карта, без да заплащат депозит.