fb
Днес на ПанаираПанаирът

Ден първи на 44-и Софийски международен панаир на книгата

3 мин.

И тази година средата на декември ще премине под знака на Коледния панаир на книгата, а ние по традиция ще ви информираме за събитията от съпътстващата му програма в рубриката ни Днес на панаира.

Не пропускайте предпразничната си обиколка на НДК, за да се възползвате от примамливите намаления, да се срещнете с любимите си автори, да участвате в някое от многобройните събития или просто се разходите, вдъхвайки аромата на… много книги, събрани на едно място. Нека книжно-коледният дух ни обсеби сега!

Първият ден на 44 Софийски международен панаир на книгата започва в 11:00 часа с официалното откриване на Панаира на книгата и Софийския международен литературен фестивал в Централно фоайе на НДК.

15:00 часа на сцената, ет. 3

Представяне на книгата „Делото „Двуличник”: Иван-Асен Георгиев американски шпионин или политическа жертва” от Продан Проданов
Представя: изд. „Модерно изкуство”

16:00 – 18:00 часа на сцената, ет. 3

Представяне на „Програма Юг” за подкрепа преводите на аржентински автори. Почит към Хорхе Луис Борхес. Среща-разговор, посветена на аржентинската литература с фокус творчеството на Хорхе Луис Борхес по повод 30 годишнината от смъртта му. Събитието ще се проведе с участието на университетски преподаватели и преводачи.
Представя: Посолство на Република Аржентина

17:00 часа на щанда на ИК „Жанет 45”, № 327

Среща с автограф с Иван Димитров („Софийски дует”, 2016)
Представя: ИК „Жанет 45”

18:00 часа на сцената, ет. 3

Представяне на книгата „Етимологики” от Ани Илков. 20 години по-късно
Представя: ИК „Жанет 45”

18:00 часа на щанда на изд. „Ерго”, № 411

Среща с автограф с Роман Кисьов („Мистичната роза”, 2016).
Представя: изд. „Ерго”

18:00 часа на щанда на изд. „Персей”, № 211

Среща с автограф с Гергина Дворецка и романът й „Искрено Ваша”. Романът „Искрено ваша” е съвременна българска семейна сага, но най-вече е книга за хората, които тръгват към другите с искреното желание да вършат добро, а често обстоятелствата им пречат да го направят.
Представя: изд. „Персей”

18:00 часа на щанда на ИК „Хермес”, № 328

Среща с автограф с Ивинела Самуилова  („Бабо, разкажи ми спомен”)
Представя: ИК „Хермес”

19:00 часа на сцената, ет. 3

Премиера на „Яворов. Сюжетите на последните години” от Михаил Неделчев. Новата книга на проф. Михаил Неделчев – „Яворов. Сюжетите на последните години”, е посветена на Яворовото творческо, личностно-биографическо и обществено битие от годините 1910-1914.
Представя: ИК „Хермес”

13 – 18 декември до сцената, ет. 3

Изложба на авторски книжни проекти „ТИ-РЕ”

Представя: „ТИ-РЕ” – платформа за български независими печатни издания

СМЛФ 2016Софийски международен литературен фестивал

Събитията в програмата на Софийски международен литературен фестивал се провеждат Мраморно фоайе, НДК, ет.2, с изключение на специално обявените локации.

17:00 – 18:00 – Разговор с Теофано Калояни, Гърция. Модератор: Йордан Ефтимов

18:00 – 19:00 – Разговор с писателите Деян Енев и Здравка Евтимова. Модератор: Митко Новков

19:00 – 20:00 –  Разговор с поета Йосип Ости, Словения. Модератор: Марин Бодаков

20:30 – 22:00 – Литературен клуб „Перото“ –  Официално откриване. Разговор с поетите Александър Шурбанов, Екатерина Йосифова, Иван Теофилов, Иван Цанев, Калин Донков. Водещ: Иван Ланджев

Очаквайте живите излъчвания на разговора с Йосип Остив 19 ч. и Официалното откриване на СМЛФ 2016 от 20.30 ч. на нашата Facebook страница. Присъединете се към специалното Facebook събитие, за да сте сигурни, че няма да изпуснете нито един интересен момент от Панаира тази седмица!