fb
Днес на ПанаираПанаирът

Ден първи на Пролетния базар на книгата 2016

2 мин.
Bazar na knigata 2016

Пролетният базар на книгата започва днес и поставя началото на една от най-очакваните книжни седмици! Не пропускайте да посетите НДК от 24 до 29 май и да зарадвате себе си и близките си с положителни емоции от срещата с любими автори и книги.

Базарът на книгата и тази година ще ни предложи над 1000 кв. м. разходка сред книгите, представяйки близо 100 български издатели и книготърговци. В рамките на шестте дни на изложението в Националния дворец на културата, както и на различни места в София ще се проведат над 55 събития – премиери на книги, четения и срещи с повече от 50 български и чуждестранни автори.

Не пропускайте рубриката ни „Днес на Панаира“, за да съставите своята лична програма за максимално потапяне в света на книгите.

Официалното откриване на Пролетния базар на книгата е в 11:00 часа в Централно фоайе на НДК.

През цялата седмица на Базара може да бъде видяна изложбата на фотографии от книгата „Нови 101 отбивки” на Иван Михалев и Елина Цанкова.
Място: ляв полуетаж

Среща с автограф с Георги Господинов. „Там, където не сме“ е новата поетическа книга на един от най-обичаните български автори, която събира стихове, писани през последните десет години и неиздавани досега.
Представя: изд. „Жанет 45“
Място: щанд 327
Начало: 11:00

Представяне на сборника „Черга пъстроцветна”. Сборникът съдържа 50 разказа и 50 стихотворения на 66 български автори от различни страни, публикувани през 2015 г. в литературната рубрика на базирания в Чикаго български информационен портал www.еurochicago.com.
Представя: Дарителски фонд „Черга пъстроцветна“
Място: сцена/ляв полуетаж, НДК
Начало: 16:00

Книга с автограф с Мирела Иванова. В книгата „Площад България“ Мирела Иванова събира най-представителните си, провокативни и прозорливи публицистични текстове, писани през годините за Дойче веле.
Представя: изд. „Хермес“
Място: щанд № 328
Начало: 17:00

Книга с автограф с Владимир Зарев – един от най-четените съвременни български писатели. Автор е на романите „Светове”, „Лето 1850“, „Разруха“, „Орлов мост“ и др.
Представя: изд. „Хермес“
Място: щанд № 328
Начало: 18:00

Годишни награди „Рицар на книгата“. Наградите „Рицар на книгата“ са израз на признателността на Асоциация „Българска книга“ към хората, чиято ежедневна работа през изминалата година е била свързана с книгите. Техните идеи, творчество и най-вече упорит труд помагат на българските книги да стигнат до читателите и да получат уважението и популярността, които заслужават.
Представя: Асоциация „Българска книга“
Място: Литературен клуб
Начало: 19:00, вход с покани