fb
Новини

Деница Дилова и Васил Панайотов спечелиха конкурса за „Нов български роман“ на Сиела

1 мин.

Васил Панайотов СиелаДеница Дилова и Васил Панайотов спечелиха конкурса за „Нов български роман„, организиран от издателство Сиела. Това стана ясно на специално матине в книжарница Ciela Books & Music – Подлез на Ректората. Деница Дилова впечатли журито с ръкописа си „Непорочна практика“(работно заглавие) и печели първото място с 3000 лв награден фонд и издаване на книгата. Васил Панайотов заема второто призово място и неговият роман, с работно заглавие „Отчуждение“, също ще бъден издаден от Сиела.

Над 400 ръкописа участваха в анонимния конкурс “Нов български роман”, съобщават от издателството. Надпреварата бе обявена в началото на годината, а до 17 юни кандидатите трябваше да изпратят непубликуван досега ръкопис в електронен вариант, с който да се състезават за възможността да спечелят награда от 3000 лв.

Деница Дилова СиелаДеница Дилова е автор на сборника с разкази „Тънкости на приготвянето„. Родена е в Червен бряг, работи в неправителствения сектор. Пише и реализира проекти с млади хора, проекти за социализация на етнически общности и хора с увреждания.

Васил Панайтов е на 35 години и пише още от тийнейджърските си години. Имам издадена една апокрифна (по собствени думи) стихосбирка и няколко участия в сборници с разкази. Пише за различни списания, сред които и „Жената днес“. Бил е в националния отбор по плуване, а в момента тренира силови и бойни спортове.

Вижте и коментара на Захари Карабашлиев, главен редактор на Сиела и част от журито на конкурса:

[ + ]