fb
Книги и киноСпециални

Disney „размразява“ историята на „Замръзналото кралство“ с книжна поредица

2 мин.
ledenoto kralstvo

Анимационният филм „Замръзналото кралство“ на Disney ще получи продължение с поредица от детски книги, съобщава The Hollywood Reporter. Новите приключения на сестрите Елза и Ана ще се родят от въображението на писателката Ерика Дейвид и ще бъдат издадени от детския отдел на „Random House“.

Първите две книги от поредицата, „Anna & Elsa #1: All Hail The Queen“ (Анна и Елза 1: Всички поздравяват кралицата) и „Anna & Elsa #2: Memory and Magic“ (Анна и Елза 2: Спомени и магия), се очаква да излязат на 6 януари 2015. От Disney предвиждат да се издават от три до четири заглавия от серията годишно. Новите истории ще проследят сближаването между двете принцеси след събитията от филма и ще запознаят младите читатели с нови герои и места от света на „Замръзналото кралство“.

До момента „Random House“ са продали повече от 8 мил. книги, свързани по някакъв начин с филма, като се очаква официалното продължение да привлече допълнителен интерес към историята.

Ръководителят на детския отдел на „Random House“ Барбара Маркъс сравнява очакванията за предстоящата поредица с успеха на „Never Girls“ – книги, които разказват приключенията на група момичета във въображаемия свят на „Питър Пан“. Интересно е да се проследи как Disney ще направи прехода от големия екран към книгата, като се има предвид, че самият филм е базиран на приказката на Ханс Кристиан Андерсен „Снежната кралица“.

Според друг източник – CinemaBlend, книжната поредица е част от петгодишна маркетингова кампания на Disney за популяризиране на анимацията, която в момента се радва на огромен интерес.

Филмът „Замръзналото кралство“ е с приходи от 1.27 милиарда долара в световен мащаб и се превърна в най-доходоносният анимационен филм в историята. Лентата стана носител на Оскар за най-добра анимация, а саундтрака му достигна шесто място сред най-продаваните албуми в Америка. Все още не се знае дали ще има продължение на историята и в анимационен вариант.

Изгледайте трейлъра на анимацията тук: