fb
На щанда на...НовиниПанаирът

Добре дошли на щанда на „ICU“ (Шатра 41)

4 мин.
Advertorial

Книгите на издателството, което ви вижда – ICU – ще намерите на Шатра 41 на Пролетния базар на книгата в София. Семейното издателство е приготвило красив щанд с най-новите си заглавия, както и с евргрийн изданията на автори като Олга Токарчук, Крис Клийв, Колъм Тойбин и други. Не пропускайте да посетите Шатра 41, за да подарите на себе си късче душевна наслада!

Ето и някои от акцентите на ICU.

Издателството събира плеяда от автори със световни отличия. Две от най-новите им заглавия са „Годината на бягствата“ от Санджив Сахота (носител на Европейската награда за литература) и „Неудобството на вечерта“ от Марийке Лукас Райнефелд (носител на Международния „Букър“). В романа на Сахота ви очакват бягства от трагедията към мечтата, от Дарвинова борба за оцеляване към уютно и спокойно съществуване, от предразсъдъците и расизма към изконното човешко достойнство. „Неудобството на вечерта“ пък разказва историята на семейство калвинисти, които губят едно от децата си при инцидент с кънки на лед. През очите на Яс, която витае в ничията земя между детството и израстването, виждаме как всеки член от семейството преработва загубата по свой начин.

Джесика Парк е любим автор на младежката аудитория на „ICU“. Българските читатели се запознаха с авторката с романа ѝ „180 секунди“. Понякога 180 секунди са достатъчни, за да преобърнат хода на нечий живот. Ще разберете защо, ако прочетете книгата! „Просто любов“ е вълнуваща сага за обичта и грешките в семейството, за потисканото с години чувство за вина, за болката и уязвимостта. Една история, чиито герои са забавни, остроумни, малко тъжни и много влюбени. Едно от най-новите попълнения в каталога на издателството пък е „Просто Мат“ – посветена на феновете, които повярваха в Мат и се влюбиха в този неочакван герой. Тази книга е за вас от Мат, безкрайно признателен (и засрамен), задето се превърна в книжно гадже за мнозина. Посетителите на базара ще получат подарък с книгата – фенски плакат, създаден от автора на трите корици на българските издания на Джесика Парк – Стоян Атанасов от Kontur Creative!

Разбира се, сред акцентите на шатра 41 попадат и книгите на нобелистката Олга Токарчук. За романа „Бегуни“ Георги Господинов казва: „Роман отвъд конвенциите на романа, отвъд уседналостта на света и литературата, който не се страхува да събира истории, да наблюдава, да спира и тръгва пак. Роман за пътуващия през света и времето човек. За бягащия, за неуседналия и тревожния. За неспокойството да си жив и любопитен. Една от най-добрите европейски писателки днес с един от най-хубавите романи на новия век.“ „Карай плуга си през костите на мъртвите“ е покъртителен разказ, изследващ размитите граници между здравия разум и лудостта, между желанието да въздадеш лична справедливост и вкоренения навик да спазваш обществените конвенции. В „Правек и други времена“ са събрани множество съдби, усукани във времето и затръшнати в себе си. Четири архангела пазят границите на полското селце, в което любов, страх и страст бушуват между две реки. Тук историята среща религията, ангелите – обърканите човеци, магията – реалността. На това място, изтъкано от символи, живее, диша и обича плеяда от незабравими герои.

Още великолепни романи с логото на „ICU“ и красиви корици ще ви пленят на Шатра 41. „Град Бохейн“ от Кевин Бари излезе от печат преди броени дни. Книгата разказва за едно въображаемо бъдеще, лишено от технологии. В Ирландия през 2053 г. няма автомобили, компютри и телефони, а враждуващи банди се борят за контрол над западния ирландски крайбрежен град. Роман, замислен – по думите на самия автор – като „мащабно, помитащо забавление и сериозен езиков експеримент“. „На смелите се прощава“ е роман, в който любовта е спасение, приятелството – въпрос на чест, а разстоянията сближават. Характерният стил на Крис Клийв е още по-зрял и запомнящ се, а разтърсващите сцени на човечност са на всяка страница. „Изхвърлени в Америка“ от Джанин Къминс е забележително съчетание между истински добра литература и четиво, преливащо от емпатия, драма и човечност. Роман, в който радостта от живота се редува с неподправен ужас от изроденото и пошлото в съществуването ни. Всичко това е обгърнато от стихията на майчината любов и непобедимата способност на човека да намира надежда и в най-обезсърчаващата ситуация.

Ще откриете и новото издание на стихосбирката на Елин Рахнев„Канела“!

Още много прекрасни книги ви очакват на Шатра 41! А за най-големите фенове екипът на ICU е приготвил чаши с логото на издателството!