fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на „Рибка” и „Будлея“ (418)

3 мин.

Advertorial

Обичате ли необикновени детски книги с луксозно оформление и прелестни илюстрации? Ние също! Ето защо никога не пропускаме да посетим издателство „Рибка“ на Зимния панаир в НДК. Заповядайте и вие на техния щанд №418 на четвъртия етаж. Няма как да го сбъркате, защото обликът му е също толкова уникален, колкото и този на книгите, наредени по рафтовете му. Освен най-новите издания за малчугани на „Рибка“ и специална изненада за родителите им от импринта „Будлея“ там ще откриете и последни бройки от заглавията, които вече са спрени от продажба на сайта им (а те не са никак малко). Така че, ценители, бъдеще нащрек. Представяме ви още няколко от акцентите им :) 

„Бруно“ е различен. Той обича да наблюдава, да разсъждава. Обича музиката! Бруно е маймуна. Но се надява да намери себе си сред хората. Отделете време на тази великолепна история, която докосва сърцето и с думи, и с илюстрации. И вдъхновява да бъдем точно такива, каквито сме! Автор на книгата е Давиде Кали, а картините са дело на Джанлука Фоли.

„Принцесешки истории и други необикновени случки“ е пъстра колекция от детски приказки, в която ще откриете и вълшебства, и пакости, и причудливи герои. Книгата е едно приключение за деца и родители, които ценят ярките истории, създадени с въображение и хумор. Истории, които провокират любопитство, разговори и усмивки. Издадена е за първи път през 2011 г. като дебют за Катя Антонова („Двете кралства“„Феята от захарницата“„Рибка“„Ангелчета за заспиване“„Какво значи да си силен“). Приказките са написани специално за двете ѝ дъщери, а впоследствие се превърнаха в любими на много български деца. Настоящото издание отново е дебют, но за художничката Мира Мирославова, която е авторка на новите илюстрации. А те пък превръщат книгата в едно издържано произведение на изкуството – съкровище за детската библиотека.

„Букви с меки лапки, капели и чорапки“ събира весели истории, красиви илюстрации и всичките буквички! Лесно е да научиш азбуката, когато е разказана така забавно и е нарисувана така прекрасно. Буквичките никога не са били толкова красиви и весели, колкото в тази книжка! И разказват истории – всяка буква дава тон на малка приказка в рими, която ще те разсмее и очарова. Авторката Нели Маргаритова („7 приказки зелени с крила, крачета и антени“) се е погрижила буквичката от заглавието да присъства достатъчно добре в цялото стихотворение, за да могат децата да свикват със звука, който тя представя. Илюстрациите са на Мила Лозанова („Феята от захарницата“).

На щанд 418 обаче няма да намерите само изкушения за малките читатели. Там ще откриете също и книгите на импринта „Будлея“, включително и най-новото му заглавие – „Десет женски изневери“. Сборникът с разкази на Катя Антонова събира историите на десет жени, в живота на всяка от които се е промъкнала изневярата. Не защото са недостойни и с нисък морал – в никакъв случай. Това са жени, които живеят по правилата, работят, грижат се за дома и децата си. Копнеят. За онези истински дълбоки чувства, които често пъти поставяме на последно място в живота си и които по памет наричаме „любов“. Десет разказа, които плачат, смеят се, обичат. По женски. В „Десет женски изневери“ авторката отново разказва приказки, но на порасналите момичета за други пораснали момичета, които много силно желаят да бъдат обичани… истински. Допълнително удоволствие са красивите портрети в книгата, нарисувани от художничката Йорданка Мишева.

[ + ]