fb
На щанда на...НовиниПанаирът

Добре дошли на щанда на „Софтпрес“ (Шатра 41)

4 мин.
Advertorial

Вече 27 години „Софтпрес“ радва българския читател с разнообразни, полезни, интересни, вълнуващи, пъстри и увлекателни издания. На шатра 41 наистина ще намерите книги за цялото семейство, каквото е мотото на издателството. Тук ви очакват вдъхновяващи биографии на успели личности като тази на Барак Обама („Обетована земя“), романи от любими автори като Луиз Пени и Джон Вердън, хитови заглавия, които присъстват в класациите (като „Глина“ от Виктория Бешлийска и „Списъкът“ от Луси Фоли), книги от съвременни български автори (Богдан Русев, Мария Пеева, Радостина А. Ангелова, Калоян Явашев), и вълшебни истории, с които децата порастват (като „Приказки за гугулета“ от Юлия Спиридонова). По време на събитието ще можете да закупите всички книги с 20% отстъпка.

Освен вече познати любимци за Пролетния базар на книгата читателите ще намерят на щанда на „Софтпрес“ и много нови заглавия. За малките любознайковци – „Азбучна математика“ с текст на Ангелина Жекова и илюстрации на Стела Стаменкова-Дин. Книга, която превръща първата среща с буквите и цифрите в забавна и цветна игра. Учениците ще могат да попълнят библиотеката си с издания, които да подпомогнат подготовката им за изпити и матури – поредицата за славни победи от родната история и серията с избрани творби на български писатели. Акцент е новата книга, посветена на културата и бита на траките. „Тракийски легенди“ от Кристина Димитрова събира на едно място познати и позабравени истории за героите от митовете на тракийския народ. 

Нови заглавия присъстват и на рафта с романи. От „Софтпрес“ спазват традицията на всеки пролетен и зимен панаир да има нова книга за разследванията на инспектор Гамаш – „Къщи от стъкло“ е тринайсетото заглавие от поредицата на Луиз Пени и ще очаква почитателите на Трите бора в шатра 41. Феновете на Джон Вердън също ще имат шанс да допълнят своите колекции – специално за панаира излиза най-новата му книга „Стой далеч от Хароу Хил“, както и дългоочакваните нови тиражи на първите книги на автора – „Намисли си число“ и „Затвори очи“. За почитателите на хубавия исторически роман е „Кралица в сянка“ от Алисън Патаки – книга, която разказва за първата годеница на Наполеон Бонапарт. За библиофилите пък е „Книжарница „Посланията“ от Катрин Рей – сърдечна история за приятелството, семейството и книгите, които ни показват верния път. Новите попълнения сред заглавията от български автори са „Апокалипсис с деца“ от Калоян Явашев – забавен и безкрайно откровен разказ за родителството от първо лице и „Вечен град“ от Богдан Русев – криминален роман, който въвлича читателите в свят на алчност, власт и пари.

Програмата на шатра 41 също е богата и разнообразна. Всеки ден „Софтпрес“ организират срещи с автори. Седмицата стартира с Кристина Димитрова (автор на „Тракийски легенди“ и „Енциклопедия: Български митични създания“). Празникът на детето ще бъде отбелязан с гостуването на Невена Басарова, чиято книга „Детска академия за добри обноски“ вече година и половина присъства в класациите на големите книжарници за най-купувана детска литература. Първа среща с читателите по повод новата си книга „Вечен град“ ще направи Богдан Русев в сряда, а в четвъртък детската писателка Елена Павлова ще се отбие, за да ни разкаже как „Асен и пътешествениците в 100 Българии“ пътуват във времето и пространството. Петъкът се очертава да е изпълнен с много смях, защото на щанда на „Софтпрес“ ще се отбият Калоян Явашев (автор на „Дневникът на един татко звероукротител“ и „Апокалипсис с деца“) и художничката Неда Малчева. А в събота гост ще бъде Виктория Бешлийска, чийто дебютен роман „Глина“ спечели сърцата на читателите и се затвърди като едно от най-продаваните заглавия у нас.

Изненади за децата, книжни препоръки, весело настроение и колело на късмета – отбийте се през шатра 41 – от „Софтпрес“ ви очакват!