fb
БългарияНовини

Джак Керуак в събота вечер с блус и бира

1 мин.

по пътя керуакОфициалното представяне на том първи от събраните съчинения на Джак Керук („По пътя“, „Бордягите на Дхарма“) ще бъде отбелязано от издателство „Парадокс“ с тематично блус парти на 2 юли от 20.00 часа в Delta Blues Bar (ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ 44). На живо в заведението ще можете да чуете блус групата Delta Roosters, които ще подчертаят дълбоката връзка между музиката и творчеството на Керуак. Всички закупили екземпляр от книгата ще получат и безплатна бира и подарък изненада.

Организаторите на събитието са се погрижили и за всички футболни фенове на Керуак, които искат и да разберат какво се случва на четвъртфинала на Европейското първенство по футбол, като за тях има осигурен екран.

керуак бродягите на дхармаДжак Керуак е американски писател, поет, художник и представител и един от основоположниците на бийт поколението. Творчеството му обхваща теми като католическата духовност, джаза, будизма, наркотиците, бедността и пътуването. Най-известният му роман По пътя“ е вдъхновен от пътуването на Керуак с приятели из Америка и Мексико и се счита за настолната книга на следвоенното „бийт“ поколение. „Бордягите на Дхармасе базира на събития, случили се няколко години след история в „По пътя“ и изследва дуалността в живота и идеалите на автора.