fb
НовиниПо света

Джеймс Патерсън привлича читатели с нов проект

1 мин.

патерсънДжеймс Патерсън и неговият екип работят по нов проект на писателя, който е наречен BookShots и цели създаването на голямо количество разнообразни книги, които да привлекат нови читатели с малко на брой страници, забързано действие, достъпност и ниска цена, съобщава Good e-Reader.

Новият формат е определян като „филми за четене“ и е насочен към хората, които по начало не се интересуват от книги, или към тези, които нямат възможност да отделят време за книги с 300 – 400 страници.

Книгите ще бъдат разнообразни – трилъри, научна фантастика, мистерии и романси, като е планирано публикуването на 2 до 4 заглавия месечно и 21 за годината.

Първата кратка история от новия проект е озаглавена „Cross Kill“, ще излезе на пазара през юни и неин главен герой ще бъде Алекс Крос, който е добре познат на почитателите на Джеймс Патерсън.

Издател на поредицата е Little, Brown. Всяка книга ще бъде до 150 страници, ще е достъпна в хартиен, дигитален и аудиоформат и ще струва 5 долара.

Първоначално BookShots ще се появят в големи търговски вериги като Barnes&Noble и Amazon. Ако идеята проработи, новите книги на Патерсън ще могат да се купят и в редица независими книжарници както и в магазини, в които обикновено не се продават книги.