fb
Книги и киноСпециални

Филмът по романа „Мюнхен“ вече е в Netflix

1 мин.
Снимка: Netflix

Екранизацията на историческия роман „Мюнхен“ от Робърт Харис вече е достъпна на стрийминг платформата Netflix.

Дългоочакваният филм Munich: The Еdge of War е шпионски трилър на режисьора Кристиан Швохов.

Действието в кинолентата се развива през 1938 г. в навечерието на Втората световна война. Хитлер е твърдо решен да започне война, а британският премиер Чембърлейн иска да запази мира. Въпросът ще бъде обсъден на конференция в Мюнхен. Британският държавен служител Хю Легат и германският дипломат Паул фон Хартман пътуват натам. Техните роли се изпълняват от Джордж МакКей („1917“) и Янис Нивюнер (Timeless). След началото на преговорите старите приятели се оказват в разгара на политически интриги и осъзнават цялата опасност на ситуацията.

Британският министър-председател Невил Чембърлейн, който подписва Мюнхенското споразумение, е изигран от звездата Джеръми Айрънс. Той е носител на наградите „Оскар“, „Еми“ и „Тони“.

В официалния Twitter профил на Айрънс е публикувана и снимка от превъплъщението му в образа на Чембърлейн. Постът е споделен от самия автор на книгата „Мюнхен“ Робърт Харис с текста: „Страхотен портрет“. Според коментарите под туита зрителите определено харесват екранизацията на бестселъра, както и играта на актьорите.

Тук може да гледате и трейлъра на филма: