fb
БългарияНовини

Фотографи стават книгооткриватели в кампанията #ПочетиМе

1 мин.

Фотографи от цялата страна се впускат в търсенето на фигури, паметници, графити, пейки и други елементи от средата изобразяващи книгите, техните автори и читатели, като част от националната кампания #ПочетиМе. Инициативата се организира от Фондация „Детски книги“ и „Етюд–и–те на София“.

„Четенето е суперсила! То ни помага да забелязваме повече и да достигаме по–далеч. Множество артисти – „Четенето е суперсила!  То ни помага да забелязваме повече и да достигаме по-далеч. Множество артисти – художници, скулптори, дърворезбари – са отразили способността му да променя нашия живот. Освен че красят градовете и селата ни, техните творби ни припомнят всички дарове, които сме получили от книгите. Приканват ни да отдадем дължимото на любимите си истории, като ги прочетем отново или ги споделим с децата си за първи път.

Ние от фондация „Детски книги“ вярваме, че публичното изкуство е един от най-добрите посланици на четенето“, казаха организаторите и обясниха, че това е и основният им мотив да инициират национална кампания за книгооткривателство – #ПочетиМе. 

„С помощта на фотографии от цялата страна ще съставим първия по рода си архив с фигури, паметници, графити, пейки и други елементи от средата, изобразяващи книгите, техните автори и читатели“, допълниха те.

Кампанията ще се проведе от 1 до 14 август 2022 г. и в нея могат да вземат участие всички желаещи без оглед на възрастта или снимачните си умения. 

Приемат се до три кадъра на участник, придружени от кратка информация за координатите на намереното, на адрес: editors@detskiknigi.com

Можете да следите приключенията на почетимците на страницата на събитието във Фейсбук