fb
Книги и киноСпециални

FOX пуска сериал по „Война на световете“ на Хърбърт Уелс

2 мин.

Тази есен телевизионният канал FOX ще ни предложи един нов прочит на класическия роман на Хърбърт Уелс „Война на световете“.

Действието в сериала „Война на световете“ се развива в Европа в наши дни. Модерният трилър от осем части показва човечеството почти заличено от извънземно нашествие и проследява действията на онези, които се борят за оцеляване.

Сред утвърдените имена в актьорския състав са Гейбриъл Бърн, Елизабет Макгавърн, Леа Дрюкер, Наташа Литъл, Дейзи Едгар Джоунс, Стефан Кайар, Адел Беншериф и Гийом Гуи.

Сценарист и създател на „Война на световете“ е носителят на БАФТА Хауърд Овърман (Misfits, Crazyhead, „Приключенията на Мерлин“), а продуценти са Хауърд Овърман, Джулиън Мърфи и Джони Капс от Urban Myth Films. Сериалът е съвместна продукция на CANAL+ и Fox Networks Group, Европа и Африка.

Хауърд Овърман, изпълнителен продуцент и сценарист коментира:

Този епичен прочит на „Война на световете“ ще държи зрителите в напрежение от начало до край. Той е впечатляващ, пълен със загадки и интрига, но в основата си е история за човечността. Ако утре ни нападнат извънземни и сложат край на живота, който познаваме, как ще се справим? Какви изводи ще си направим един за друг и най-вече за себе си?

Изпълнителният продуцент Джони Капс от Urban Myth Films коментира продукцията:

Емоционална, живописна и концентрирана върху персонажите, „Война на световете“ е уникално съчетание на човешка драма и най-доброто от научната фантастика. „Война на световете“ отвежда класическия роман на Хърбърт Уелс в 21-и век. Това е вечна история, която ще ви държи на нокти до последната минута.

„Война на световете“ дебютира с два премиерни епизода на 31 октомври от 21 часа само по FOX. Излъчването ще продължи с два епизода всеки четвъртък в същия час.

Ето и още няколко снимки от сериала:

Книгата на Хърбърт Уелс „Война на световете“ може да поръчате до 30 септември с 15% отстъпка от Ozone.bg или след 30 септември – с 10% отстъпка при използване на код azcheta при завършване на поръчката си!

Снимки: Urban Myth Films Ltd