fb
От издателстватаСпециални

Френският майстор на фентъзито Пиер Певел в България

1 мин.

Един от най-изтъкнатите и обичани представители на френското фентъзи – многократно награждаваният Пиер Певел, гостува у нас тази седмица по покана на изд. „Изток-Запад“. Той пристига в България заедно със Стефан Марсан, основател и директор на Издателство „Бражелон”, създадено през 2000 г. като специализирано в областта на литературата на фантастичното.

Те ще се срещнат с колеги и читатели в Пловдив в „Петното на Роршах” на 15 февруари (сряда) от 19:00 ч. и в София – на 16 февруари (четвъртък) от 18:30 ч. в книжарница „Хеликон-България” и в петък от 19:00 ч. в Камерна зала на Младежки театър „Николай Бинев“. Всяко от събитията е с вход свободен и ще има преводач.

Пиер Певел става известен с трилогията „Сенките на Вилщад“, публикувана през 2001 г., а следващата година печели Голямата награда за фантастика. За своите романи е получил най-големите награди, присъждани в този жанр: два пъти „Имажинал“ – Голямата награда за най-добър френски роман (2002) и Наградата на гимназистите (2009), както и „Дейвид Гемел“ (2010) за трилогията „Остриетата на Кардинала“, преведена в над десет страни, включително във Великобритания и САЩ.

Българските почитатели, които познават Певел с трилогията „Остриетата на Кардинала”, вече имат възможност да прочетат и първите два тома от сагата „Върховното кралство” – „Рицарят” и „Наследникът”.