fb
От издателстватаСпециални

Първи роман с добавена реалност у нас излиза за Хелоуин

1 мин.

ar codeПървият роман с интерактивна корица с добавена реалност (augmented reality) у нас ще се появи в понеделник в книжарниците, съобщават от „Изток-Запад“. „Градска готика“ на Брайън Кийн е дебютно заглавие в провокативния стил сплатерпънк от поредицата „Magica“ на издателството, като книгата излиза специално заради наближаващия празник на тъмните сили Хелоуин.

Приложението, което „съживява“ корицата, се нарича AR-Code и може да бъде свалено безплатно на мобилните устройства с двете най-популярни плаформи – iOS и Android. След сканиране на корицата, без значение дали книгата е пред вас или сте отворили картинка на компютъра си, изображението се раздвижва, а специални менюта около буквите в името на книгата дават допълнителна информация за автора, жанра, за други заглавия от поредицата „Magica“.

От „Изток-Запад“ коментираха за „Аз чета“, че очакват изработването на тази интерактивна корица да е само първа стъпка към навлизането на нови, привлекателни технологии в българското книгоиздаване, които да разчупят класическата визия на книжното тяло.

Самата книга „Градска готика” е шокиращ „поклон“ от страна на Брайън Кийн към хорър иконата Едуард Лий. Сюжетът черпи вдъхновение от класическите истории на ужасите, а стилът следва натуралистичните прийоми на скандалния жанр сплатерпънк, в който досега са творили имена като Ричард Леймън, Джо Р. Лансдейл и Клайв Баркър.

„Съживете“ сега корицата на „Градска готика“, като сканирате с приложението AR-code тази картинка. Обещаваме ви добро забавление!

gotika