fb
Книги и киноСпециални

HBO подготвя сериал по романа на Одри Нифнегър „Пътешественикът във времето и неговата жена“

2 мин.
Mandatory Credit: Photo by Stewart Cook/REX/Shutterstock (4081003v) Steven Moffat The 66th Annual Primetime Emmy Awards, Press Room, Los Angeles, America - 25 Aug 2014

Известният британски продуцент и сценарист Стивън Мофат („Доктор Кой“, „Шерлок“) ще работи по новата адаптация на HBO в партньорство с Hartswood и WBTV, съобщава Variety. Романът на Одри Нифнегър „Пътешественикът във времето и неговата жена“, издаван у нас от „Лабиринт“, ще се превърне в сериал след успешното му филмиране през 2009 г. Главните роли в адаптацията тогава изиграха Рейчъл Макадамс и Ерик Бана, а предстоящият актьорски състав все още не е известен.

Програмният директор на HBO Кейси Блойс коментира проекта:

Развълнувани сме да си партнираме със Стивън Мофат, Hartswood и WBTV. Страстта, с която Стивън работи, е очевидна във всеки негов проект и сме сигурни, че обичта и уважението му към този зашеметяващ и колоритен роман ще превърне сериала в емблема на HBO.

Книгата разказва историята на Клеър и Хенри, които имат проблем в брака си. Tози проблем е свързан именно със способността на Хенри да пътува във времето. Стивън Мофат ще адаптира сюжета и ще бъде съпродуцент на сериала заедно със Сю Върчю и Брайън Минчин.

Прочетох „Пътешественикът и неговата жена“ от Одри Нифнегър преди много години и се влюбих в книгата. Всъщност написах епизода от „Доктор Кой“, озаглавен The Girl in the Fireplace, като неин директен отговор. В следващия си роман Одри има герой, който гледа тъкмо този епизод. Осъзнах, че най-вероятно заигравката е целенасочена. След всички тези години шансът да адаптирам творбата й е сбъдната мечта за мен. Смелата нова вълна на дългия телевизионен формат вече е готова да поеме дълбочината и сложността на сюжета. Това е история тип „и заживели щастливи до края на дните си“, но не задължително в този ред.

Снимка: Стюарт Кук

[ + ]