fb
Ревюта

Хрониките на Спайдъруик: Книга за духовете

1 мин.

Хрониките на Спайдъруик, Книга за духоветеОбичате ли полуразпаднали се, прашни викториански къщи, които приличат на купчина съборетини струпани една върху друга? Да? Да влизаме тогава!

Семейство Грейс (тринайсетгодишната Мелъри, деветгодишните близнаци Джерард и Саймън и майка им Хелън) се местят да живеят в подобна викторианска къща, собственост на лудата им пралеля Лусинда. Бащата наскоро е напуснал семейството и децата се справят с този факт кой както може. Мелъри набляга на фехтовката, Саймън колекционира всякакви животни, а Джерард… Той всъщност не се справя. Не успява да овладее гнева си и се сбива в бившето си училище.

Къщата е съвсем различна от досегашното им жилище в Ню Йорк и децата определено не са очаровани от перспективата да живеят там. Те се заемат да я изследват и да заловят виновника за странното шумолене в стените. Всичко това ще ги отведе до тайна стая-библиотека и странната „Книга за духовете” на Артър Спайдъруик. Тя пък ще им разкрие един неподозиран свят на необичайни и потайни същества, не винаги добронамерени към хората.

Ако историите за духове, джуджета, гномове, тролове, браунита, богърти, гоблини, елфи и други подобни същества ви вълнуват, то „Хрониките на Спайдъруик” са точно за вас. А „Книга за духовете” на Холи Блек и Тони ди Терлизи е само първата от пет книги в поредицата.

Книгата има и чудесни илюстрации, които успешно предават атмосферата в тайнствената къща и карат косъмчетата по ръцете ти да настръхнат!