fb
Ревюта

“Имало едно време” с думите на Леда Милева

1 мин.
Imalo edno vreme - Leda Mileva

Imalo edno vreme - Leda MilevaВ „Имало едно време” (изд. „Булвест 2000“) ще намерите 7 залъгалки за най-малките деца в познатия стил и тематика на Леда Милева. Слончета, сладкогласно петле, ученолюбиво папагалче, дървено конче и смешен чичка с големи мустаци и малка брада забавляват децата в рими и развиват усета им към езика, без да натрапват някакви дълбокомислени поуки.

Стихотворенията са нови, непубликувани досега, но и емблематичното за авторката и познато на всички деца и възрастни стихотворение за „Зайченцето бяло” е успяло да се промъкне измежду тях. В края на книжката ви очакват и 4 пролетни гатанки, които създават настроение и които харесах повече от залъгалките.

„Имало едно време” е илюстрирана от Маглена Константинова, чиято работа е достатъчно добре позната, че да има нужда от обяснения. Факт е, че илюстрациите се съчетават добре с текстовете на Леда Милева. С помощта на мама или тате, баба или дядо, по-голям брат или сестра, пъстроцветната книжка ще забавлява бъдещите малки читатели и ще ги въведе във вълшебния свят на думите.

Още рими от Леда Милева – „С кънки на колелца”.

Текстът е публикуван първо в сайта „Детски книги“.