fb
@-книгиЕ-книги

Италиански министър обеща единна ДДС ставка за книгите в ЕС

1 мин.

DFranceschini600-650x372Италия ще ползва своето председателство в Европейския съюз, за да наложи единна ДДС ставка за печатните и електронните книги на територията на цялата общност. Това заяви лично италианският културен министър Дарио Франческини по време на Франкфуртския панаир на книгата.

“Само едно много бюрократично настроено съзнание може да мисли за разделянето на книжните формати. Затова правим всъчко възможно да завършим документите на Съвета на министрите на културата на Европейския съюз или поне да постигнем колкото може по-единодушна позиция, благодарение на която да се изравни ДДС за електронните и хартиените книги”, казва Франческини.

Междувременно Италианската асоциация на издателите (AIE) даде началото на своята кампания #unlibroeunlibro, (“Книгата е книга”), която да подкрепи идеята за единно данъчно облагане на книжните формати.

Пазарът на е-книги на Апенините е достигнал 3% от общия книжен пазар, съобщават от AIE. През 2013 година е електронен формат са публикувани 30,382 заглавия, повече от всяка година досега.

[ + ]