fb
БългарияНе пропускайтеНовиниПанаирът

Издателите се готвят за Пролетен базар на открито в края на юни (допълнена)

1 мин.

Само два дни след като ДДС ставката върху книгите бе намалена до 9%, време е за още една добра новина за читателите – издателският бранш у нас се готви за Пролетен базар на книгата в столицата. Планът е той да се проведе между 23 и 28 юни при максимално спазване на противоепидемиологичните мерки.

Шатрите ще бъдат разположени в долната част на парка пред НДК близо до кръстовището между булевардите „Патриарх Евтимий“ и „Витоша“. Там бе и Пролетният базар през 2018 г. Според неофициална скица на изложението читателите ще могат да разгледат общо 23 шатри.

По последна информация от организатора на събитието Асоциация „Българска книга“ (АБК) все още се очаква официално потвърждение от страна на Столична община.

Допълнение от 14:51:

От АБК уточниха за „Аз чета“, че преди да потвърдят официално дали пролетният базар наистина ще се състои, се изчаква „заповедта на Министерство на здравеопазването относно това какви ще бъдат мерките в продължената обстановка“ за това дали ще бъдат позволени масови събития, както и разрешителни от други институции. Културна програма към Базара на този етап не се планира да има.

Снимка: Facebook страница на Асоциация „Българска книга“