fb
БлогБлоговеБългарияНовини

Изложбата „Извън контурите“ с авторски корици на Kontur Creative беше открита в София

1 мин.

Изложбата „Извън контурите“ с авторски корици на Kontur Creative беше открита в салона на БНП Париба в четвъртък вечер и събра на едно място много клиенти на дизайнерското студио и ценители на стилното книжно оформление. Събитието е част от кампанията „Отваря се нова страница за вашите спестявания“, за която талантливите художници Стоян АтанасовТаня МинчеваМоника Писарова и Силвия Иванова осигуриха визии.

Габриела Кожухарова, главен редактор на сайта „Аз чета“ и част от екипа на дигитална агенция BookMark, които са съорганизатори на изложбата, изрази пред гостите радостта си от провеждането ѝ. Тя сподели:

Корицата не е просто задължителен елемент от оформлението. Тя разказва история на читателя – историята на книгата и на този, който я е създал. Именно заради тези истории хората влизат в книжарниците и се чувстват привлечени към четенето. Ето защо не трябва да приемаме умението и творчеството, които стоят зад създаването на тази красота, за даденост – урок, който си припомням всеки път, когато видя кориците на Kontur Creative.

Стоян Атанасов и Моника Писарова основават Kontur Creative през 2016 г., а много скоро към екипа на студиото се присъединяват още Таня Минчева и Силвия Иванова. Днес четиримата са едни от най-популярните дизайнери на корици в България. В „Извън контурите“ са включени техни творби за издателства „Enthusiast“, „Ciela“, „Емас“, „Егмонт“, „AMG Publishing“, „Orange Books“, „ICU“, „Clever Book“, „Millenium“ и „Унискорп“.

Можете да разгледате изложбата до 3 юни всеки делничен ден от 9:00 до 18:00 ч. в салона на БНП Париба (бул. „Цар Освободител“ 2), а междувременно ние ви предлагаме няколко кадъра:

Снимки: Емилия Кирчева