fb
БългарияНовини

Кампания „Подари приказка“ събира книги за деца в нужда

1 мин.

Фондация „Тръст за социална алтернатива“ и програма „Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще организират кампания „Подари приказка“ в подкрепа на деца от 0 до 2 години, родени в бедност или в семейство в риск.

Очаква се книжките да зарадват над 100 млади майки и техните първородни деца, участващи в програмата „Заедно-здраво бебе, здраво бъдеще“*.

Всеки, който иска да се включи в благородната инициатива, може да изпрати (или да занесе лично) до 15 октомври нова или стара детска книжка или играчка на адреса на фондацията: София, бул. „Патриарх Евтимий“ 64.

Кампанията стартира на 6 септември, а ето и част от дарените към момента книги и играчки:

*Програмата „Заедно-здраво бебе, здраво бъдеще“ осигурява домашни посещения на млади майки от началните етапи на бременността до навършване на 2 г. на първото им дете. Проектът е насочен към майки до 22-годишна възраст, под 28-ма гестационна седмица от уязвими общности. По проекта работят сестри и акушерки, които в рамките на между 50 и 64 домашни посещения осигуряват подкрепа, грижа и нови знания на младите родители.

През август 2016 година „Тръст за социална алтернатива“ започна работата с първите семейства от София в партньорство с II САГБАЛ „Шейново“, като домашните посещения се осъществяват на територията на целия град. В Пловдив проектът се разпространява в партньорство с УМБАЛ „Свети Георги“. Към момента патронажна грижа в града се извършва единствено на територията на кв. „Столипиново“.