fb
БългарияНовини

Кампанията Награда „Бисерче вълшебно“ 2017 бе закрита с детски празник в Русе

2 мин.

Весел детски празник в Детския отдел на Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе на 3 май 2017 г. сложи край на петото издание на наградата “Бисерче вълшебно” 2017. Цели 1658 русенчета се включиха в тазгодишната кампания, което ги изведе на първо място по брой гласували в цялата страна, което стана възможно благодарение на активната работа на библиотеката. Именно затова крайдунавският град бе избран за домакин на финала на наградата от организаторите от фондация “Детски книги”.

Близо 50 деца от детски градини и училища в града научиха повече за наградата “Бисерче вълшебно”, за нейния своеобразен кръстник Валери Петров и рецитираха неговото стихче, дало името на отличието. Децата се забавляваха с азбучни гатанки и танцуваха с благуните.

По време на празника бяха изтеглени и печелившите читатели сред 6152-те гласували в “Бисерче вълшебно” 2017. Директорът на русенската библиотека Теодора Евтимова изтегли името на Иван Софков Иванов (8г.) от ОУ Хр. Смирненски” – Русе, който спечели таблет. Късметът се усмихна на още 10 деца, които получават десет комплекта с книги.

Наградата за най-добра детска книга “Бисерче вълшебно” се организира от фондация “Детски книги” с подкрепата на “Аз чета” и от 2014 до 2016 година се проведе под патронажа на г-н Росен Плевнелиев, Президент на Република България. Кампанията се организира и с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Партньори на инициативата са още Българска библиотечно-информационна асоциация, фондация “Глобални библиотеки-България”, Асоциация “Българска книга”, Център за приобщаващо образование, Сдружение за градски читални, Читалище.то. Медийни партньори са „Детски дневник“ и семейното онлайн радио Family, а партньор събития е Sofia Ring Mall.

Още за събитието и имената на изтеглените в томболата можете да видите в „Детски книги“.