fb
Издателски проектНовини

Книги с нотка логопедия създава издателство „Или-Мили“

2 мин.
Advertorial

Общуването е изключително важна част в живота на човека. Чрез общуването успяваме да обменяме информация, опит, чувства, знания и още толкова много. За децата комуникацията е от особено значение. На детския развиващ се организъм общуването дава необходимата информация за света и така успява да го опознае.

Важно е децата да общуват с възрастните и с връстниците си. Много важно е обаче и да го правят с увереност и спокойствие. Често пъти децата с говорни нарушения се притесняват от това и започват да се изразяват по-рядко и да намаляват изказванията си до минимум. Затова е добре детето да говори правилно и да има увереност в себе си. Така смело ще изразява позицията си и ще показва своите възможности.

Издателство „Или-Мили“ създава детски книжки и игри, които да са интересни и забавни за децата, но и да носят полза за тяхното развитие. Всяко издание е изработено с основната цел да стимулира детското четене и всяко дете да попадне в света на книгите от най-ранна възраст. Защото от издателството са убедени, че е важно „любовта към книгата да расте заедно с детето“.

„Същевременно с това се стараем да направим съдържанието на книгите с нотка логопедия, за да може детето да развива своите езиково-говорни процеси, както и други като фина моторика, внимание, мислене, фонологичен гнозис, количествени представи и още, защото те имат голямо отношение към развитието на детето“, обясниха издателите. По този начин могат да се избегнат евентуални трудности в по-късен етап.

„Всичко това създаваме с голямо желание, отношение и любов… Към Децата и към Книгата.“

Този текст е част от програмата на „Аз чета“ в подкрепа на стартиращи издателства. Научете повече за нея тук.