fb
Книжарници "Хермес" препоръчват...Специални

Книжарници „Хермес” препоръчват: Бестселърите на ЛЯТО 2021

6 мин.
Avertorial

Остава месец преди официално да се сбогуваме с лятото тази година, затова все още не е късно да се отдадете на почивка край морето или басейна. А ако още се колебаете коя книга да вземете със себе си, ние ви представяме някои от най-четените заглавия на плажа това лято.

Книжарница „Хермес” – Пловдив

„Удавниците” от Дженифър Макмеън 

Дебютният роман на издателство Benitorial бързо покори читателите с напрегнат и динамичен сюжет, развиващ се около един зловещ басейн. Басейн, който се оказва едновременно привлекателен и убийствен за приближилите го. „Удавниците” е идеалният роман за почитателите на хорър жанра и мистерията, но все пак, предвид сюжета на романа, съветваме да избягвате басейните, докато четете книгата. 

Книжарница „Хермес” – София

„Къща край Брега на светулките” от Джени Хейл

След зловещия полъх на „Удавниците”, се пренасяме при тюркоазените води на океана и белите пясъци на Брега на светулките с „Къща край Брега на светулките”. В новата си книга Джени Хейл отново ни отвежда на очарователно място, където двама герои, обединени от привързаността си към любимото градче и желанието си да го спасят, ще дадат втори шанс на любовта. 

Книжарница „Хермес” – Велико Търново

„Сули” от Джон Гришам

Не е изненадващо, че срещаме Джон Гришам сред бестселърите на лятото, но е изненадващо, че „Сули” е далеч от жанра, в който сме свикнали да виждаме Гришам. „Сули” е затрогващ роман за суданеца Самуел Сулеймон, който получава шанса на живота си: да отпътува за Съединените щати със своите съотборници от Южен Судан, за да участва в селекционен баскетболен турнир. По време на турнира обаче в Южен Судан бушува гражданска война, а родното му село е нападнато и ограбено от бунтовници. Баща му е мъртъв, сестра му е изчезнала, майка му и двамата му по-малки братя са в бежански лагер. Самуел обаче е готов на всичко, за да спаси и доведе семейството си в Америка. Трогателен и завладяващ, романът „Сули“ представя в нова светлина любимия разказвач на Америка.

Книжарница „Хермес” – Стара Загора

„Италианското момиче” от Лусинда Райли

В новата си книга Лусинда Райли ни запознава с Розана, която  е само на единайсет, когато среща Роберто в кафенето на родителите си в Неапол. Тя се влюбва в красивия оперен певец и се заклева, че един ден ще се омъжи за него. Роберто също не остава безразличен към ангелския й глас. Предрича й бляскаво бъдеще и я убеждава да тръгне на уроци по пеене. 

Благодарение на безспорния си талант Розана печели стипендия за музикалната школа към миланската „Ла Скала“. Не след дълго пътищата им с Роберто отново се преплитат. Заедно покоряват сцените на най-прочутите оперни театри в света. Любовта им е всепоглъщаща, но и разрушителна, белязана от лъжи и предателства. Тайните от миналото на Роберто обаче заплашват да изплуват на повърхността и да помрачат щастието им. 

Ще успеят ли Розана и Роберто да запазят любовта си към музиката и един към друг?

„Освободен” от Е. Л. Джеймс

Е. Л. Джеймс ни връща към света на „Петдесет нюанса” с по-задълбочен и по-мрачен поглед към любовната история, омагьосала милиони читатели по света, карайки ни да изпитаме отново чувствеността, романтиката и драматизма на „Петдесет нюанса освободени“ този път през погледа и мечтите на Крисчън Грей.

„Стъклени крила” от Катрине Енгберг

​Кардиологичната клиника към Държавната болница в Копенхаген. Медицинска сестра пълни спринцовка със смъртоносна доза от животоподдържащо лекарство и влиза в стаята на възрастен пациент.

Шест дни по-рано. Разносвач на вестници се натъква на зловеща гледка. Голото тяло на мъртва жена се носи във фонтан в центъра на града. 

Две години по-рано. Едно момиче се самоубива в психиатрична клиника за деца и юноши. 

А каква е връзката между трите случая можете да проследите заедно със следовател Йепе Кьорнер и неговата партньорка Анете Вернер в „Стъклени крила”.

„Записки от Шато Лакрот” от Мария-Касимова Моасе

Ако сте почитатели на хумора, със „Записки от Шато Лакрот” ще може да се отдадете на едно незабравимо лято, в което френската изисканост и парижки стил се срещат челно с българската непосредственост и шопски инат. А от емоционалния им сблъсък се раждат куп непредвидени и смешни ситуации, които е най-добре да преживеете лично между страниците на тази забавна история.

„Утринно сияние” от Сара Джио

„Утринно сияние” преплита две сюжетни нишки, разделени от времето, но обединени от мястото – плаваща къща в края на симпатична сиатълска улица. Ейда Санторини остава очарована от мистериозната  Пени Уентуърт, живяла някога в същата къща и се заема да открие историята на тази красива жена с трагична съдба сред писма и спомени, разкриващи една страстна любовна афера…

Книжарница „Хермес” – Велико Търново

„Игра с огъня” от Дейвид Балдачи

Агентът на ФБР Еймъс Декър отново покори читателите този път с разследването си на смъртта на млада жена в Лондон, Северна Дакота. Там той и партньорката му се сблъскват с безскрупулни бизнесмени, задкулисни лобисти и религиозни фанатици, всичките твърдо решени да опазят своите тайни. Броят на жертвите расте и Декър трябва да впрегне всичките си умения, за да разкрие убиеца на жената, преди хиляди хора да станат жертва на „бомба с часовников механизъм“, заложена много отдавна.

Книжарница „Хермес” – Пазарджик

„Едно незабравимо лято” от Сю Муркрофт

Завършваме селекцията с романтика – Сю Муркрофт и „Едно незабравимо лято”, която ни пренася в идилично селце на бреговете на Норфък. Кланси е жена, търсеща бягство от проблемите на настоящето на това вълшебно място, което се оказва и идеалното за среща с мъжа на мечтите.

Вярваме, че сред селекцията ни сте намерили вашето заглавие, което да превърне лятото ви в незабравимо и в чиято компания да се насладите на оставащите летни дни ☺