fb
Книжарници "Хермес" препоръчват...Новини

Книжарници „Хермес“ препоръчват: BOOK DAYS предложения

5 мин.
Advertorial

BOOK DAYS стартираха в книжарници „Хермес“ и на www.hermesbooks.bg с отстъпки до 70%, затова и този месец в рубриката Книжарници „Хермес“ препоръчват направихме селекция от някои от най-добрите заглавия, които са част от кампанията.

„Винаги ще има Коледа“ от Джени Хейл

Започваме селекцията с романтичния коледен роман на Джени Хейл, който сме убедени, че ще стопли сърцата дори на хората, които не обичат празничната суета. Сгушете се на топло под одеялото с чаша гореща напитка и се пренесете в историята на Ноел – загубила работата си, с пекарна на прага на фалита и с шестгодишен син, младата жена се оказва принудена да се грижи за заядлив собственик на луксозно имение. Ноел бързо успява да вдъхне нов живот на студеното имение, внасяйки коледно настроение, семеен уют и аромат на домашни сладки, а скоро след това започват да припламват и първите любовни искри между нея и внука на собственика…

„Отнесени от вихъра“ от Маргарет Мичъл

Ако сте от хората, които отрано се подготвят с коледните подаръци, със сигурност няма да сбъркате, като решите да зарадвате близък човек с вечната класика „Отнесени от вихъра“ на Маргарет Мичъл. Безсмъртните образи на Скарлет О’Хара и Рет Бътлър оживяват в това красиво луксозно издание в два тома.

„Храна, здраве и щастие“ от Опра Уинфри

В „Храна, здраве и щастие“ Опра Уинфри представя над 100 от най-любимите си здравословни рецепти. Освен вкусни и лесни рецепти, които бихте могли да опитате у дома, книгата е придружена и с бележки и лични истории на Опра, които правят тази кулинарна книга още по-близка до читателя.

„Историите на Шекспир за деца“ от Саманта Нюмън

Това луксозно издание впечатлява както с чудесните адаптации на някои от най-знаковите пиеси на Шекспир, специално направени за деца, така и с изключително красивите си и стилни илюстрации! Затова и горещо ви препоръчваме да подарите това книжно изживяване на някой малък читател, а защо не и на самите себе си?

„Прегръдката“ от Оуен Маклафлин

Като победител в категория „Откриватели“ на тазгодишните награди на „Бисерче вълшебно“ книгата неизменно намира място сред най-атрактивните заглавия в кампанията. Утвърждаваща най-съкровените общочовешки ценности, тазинеобикновена история за приятелството и взаимното приемане „прегръща“ малките читатели и достига до сърцата и умовете им.

„Модерна любов“ от Даниъл Джоунс

„Модерна любов“ представлява сборник от есета от популярната едноименна колонка в „Ню Йорк Таймс“. Драматични, сърцераздирателни, забавни или романтични, тези истории изследват и показват всички съвременни проявления на любовта – първоначална страст, обич към партньора и децата ни, загуба и разочарование. Автентични, неподправени, провокиращи размисъл и силни емоции, тези разкази не оставят никого безразличен.

„Едно“ от Джейми Оливър

Бихме искали да насочим вниманието на всички кулинари към най-новото заглавие от Джейми Оливър – „Едно“. Вкусно ястие, приготвено бързо и лесно само в един съд. Освен че ще оберете овациите на масата, ще имате повече време за своите близки или хобита, защото вече няма да се налага да миете и чистите дълго, след като храненето е приключило. Звучи просто невероятно, нали!

„Стъклени крила“ от Катрине Енгберг

Почитателите на криминалния жанр ще се впуснат в напрегнато разследване заедно със следовател Йепе Кьорнер. Момиче се самоубива в психиатрична клиника за деца и юноши, две години по-късно медицинска сестра влиза със смъртоносна спринцовка в стаята на пациент, а разносвач на вестници открива тялото на мъртва жена във фонтан в центъра на Копенхаген. Тези три случая се оказват свързани по неочакван начин, а задачата на Кьорнер е да разплете смъртоносния възел в здравната система, завладяна от алчност и безскрупулни амбиции.

„Барса – илюстрована история на ФК „Барселона“ от Гийем Балаге

Това луксозно издание проследява историята на един от най-обичаните футболни клубове в света. Неизменно с това са представени профилите на легенди като Йохан Кройф, Христо Стоичков, Роналдиньо, Лионел Меси и са припомнени някои от паметните победи и напрегнати сблъсъци от над стогодишната история на клуба.

„Объркани в свободата“ от Владимир Зарев

Задължително четиво за ценителите на българската литература е най-новият роман на Владимир Зарев – „Объркани в свободата“. Два сюжетни и идейни потока отвеждат читателя на необикновено литературно пътешествие във времето и духовността. Едната сюжетна линия се развива в съвременността и разказва за насилието и несвободата, предизвикани от пандемията, която ни отне различието и ни потопи в нереалното виртуално съществуване. Вторият план ни пренася в Средновековието и засяга темата за исихазма – едно удивително духовно учение в търсене на единение с Бог. Привидно тези две фабули изглеждат несъвместими, но философският лайтмотив за проблема за свободата и нейните измерения ги прави силно свързани.

BOOK DAYS ще продължат само до 20 ноември, затова ако сме привлекли интереса ви към някое заглавие, не пропускайте да посетите най-близката книжарница „Хермес“ или www.hermesbooks.bg, където ще откриете и още много интересни предложения с отстъпки до 70%.