fb
Книжарници "Хермес" препоръчват...Новини

Книжарници „Хермес“ препоръчват: Детски книги

5 мин.

На 2 април – рождения ден на великия детски писател Ханс Кристиан Андерсен, отбелязваме Международния ден на детската книга. Празникът е прекрасен повод да зарадвате най-малките читатели със сборник фолклорни или авторски приказки, интересно четиво, образователна книга или енциклопедия, пъстра книжка с илюстрации. За да улесним избора ви, този месец в рубриката „Книжарници Хермес препоръчват“ подбрахме няколко детски заглавия, които може да закупите с до 30% отстъпка на www.hermesbooks.bg само по време на кампанията ни „Детско царство“.

Ето и нашите предложения:  

„Историите на Шекспир за деца“ от Саманта Нюмън

Не за пръв път препоръчваме това луксозно издание, в което са подбрани и адаптирани най-известните пиеси на английския драматург – като „Ромео и Жулиета“, „Сън в лятна нощ“, „Хамлет“ и „Много шум за нищо“. Красивите илюстрации идеално допълват класическите сюжети и правят пътешествието в света на героите на Шекспир още по-вълнуващо.

„Куче на име Коте среща коте“ от Томи Контио

Тази очарователна и мила история разказва за приятелството, свободата и смелостта. Книгата представя силни послания да приемаме различните от нас и да не се страхуваме да отваряме сърцето си за другите и може да бъде чудесна отправна точка за разговори по важни теми.

„Денят, в който пастелите си тръгнаха“ от Дрю Дейуолт

Книжарница „Хермес“ – Бургас

В тази забавна история с илюстрации на световноизвестния художник Оливър Джефърс Дънкан отваря кутията си за пастели, но вътре намира само куп писма, оставени от тях, преди да си тръгнат. Всеки пастел има своята причина да напусне: един се чувства пренебрегнат, друг – изтощен от твърде често използване, трети – недооценен. Писмата ще ви накарат да се посмеете от все сърце, а креативното решение на проблема поднася интересна и ненатрапчива гледна точка за разбирателството и екипната работа.

„Новата детска енциклопедия“

„Новата детска енциклопедия“ ни се струва перфектният подарък за любознателните малчугани. В нея ще откриете над 9 000 статии, факти и данни, както и 2 500 цветни илюстрации. От безкрайните галактики до микроскопичните бактерии и от човешките клетки до древните цивилизации – всички най-важни теми, включени в училищните програми, са разгледани в тази енциклопедия, но поднесени по един забавен, любопитен и изненадващо подходящ начин.

„Сбогом, дневнико“ от Ненко Генов

Графичният роман на българския писател разказва историята на петокласник, който губи скъпия си нов телефон още през първия учебен ден, а ако родителите му разберат, го чака сурово наказание. Затова той и най-добрият му приятел тръгват по следите на изгубената вещ, а по пътя ще ги съпроводят немалко забавни случки.
И трите заглавия от поредицата гарантирано ще допаднат на подрастващите читатели със страхотното чувство за хумор и забавни приключения. 

„Пет мили мишлета“ от Чисато Таширо

Японската художничка Чисато Таширо пресъздава по очарователен начин трогателната история на животинките в тази история, която показва нагледно колко е важно да сме задружни и сплотени, когато организираме концерт, за да надпеем жабите, когато строим къща или се включваме в автомобилно рали. И най-вече – когато сбъдваме мечтите си.

Книжарница „Хермес“ – Велико Търново

„Време е за сън“ от Деби Глиори, Алисън Браун

Тази книжка е специално за малките „бухалчета“, които заспиват особено трудно (разбира се, по независещи от тях причини), както и за техните търпеливи родители. Веселите стихчета ще ви помогнат да направите времето преди лягане по-приятно и забавно.

„Франклин: Случки и премеждия с любимото костенурче“ от Полет Буржоа  и Бренда Кларк

Книжарница „Хермес“ – София, Стамболийски

Нямаше как сред предложенията ни да не попадне и обичаното от поколения деца костенурче – Франклин. „Случки и премеждия с любимото костенурче“ съдържа увлекателни истории като „Франклин бяга от къщи“, „Франклин пътешества с кану“, „Франклин и новата учителка“.

„Рисуване с цветни моливи“ от Челси Уорд

В този практически наръчник малките артистични таланти ще открият ценни съвети как да се научат да рисуват с моливи. В него те ще се запознаят с различните инструменти и материали – като видовете моливи, гуми и хартия – и ще намерят детайлни насоки как да изобразят предмети от ежедневието, растения, пейзажи, животни, сгради и дори хора.

„Дневникът на един Дръндьо“ от Джеф Кини

Поредицата „Дневникът на един Дръндьо“ се превърна в световна сензация – и то напълно заслужено! Историите за злополучните приключения на Грег и комичните ситуации, в които попадат той и семейството му, плени сърцата на милиони деца. И каквито и пакости и неприятности да сътворява той, ние всички неизменно го обичаме заради очарователната му непохватност и лоша преценка. Ако случайно сте пропуснали приключенията на забавния Дръндьо, сега е моментът да поправите пропуска.

Вярваме, че селекцията ни от заглавия съдържа по нещо подходящо за всяко дете. Нека използваме Международния ден на детската книга като повод да запалим и поддържаме в малките читатели любовта към книгите и знанието.