fb
Книжарници "Хермес" препоръчват...Специални

Книжарници „Хермес“ препоръчват книги за децата

8 мин.
Advertorial

На 2 април се чества Международния ден на детската книга, а по този повод книжарите на „Хермес“ са приготвили страхотни препоръки за малките читатели. При нас ще откриете любими приказки в красиви издания, енциклопедии, любопитни наръчници и вдъхновяващи книжки, с които децата ще научат колко важни са приятелството, смелостта и мечтите.

Споделете радостта от четенето с вашите деца!

Книги за емоционалната интелигентност при децата

Развитието на емоционалната интелигентност е много важен етап във възпитанието на детето, ето защо препоръчваме няколко заглавия, които могат да ви бъдат полезни в тази насока.

„Зайчето ме изслуша“, Кори Доерфелд

С краткия и силно въздействащ текст и симпатичните илюстрации „Зайчето ме изслуша“ е прекрасна история за това как да се справим с тъгата и разочарованията и колко е важно да изслушваме другите. 

Тейлър е разстроен заради неприятен инцидент и животните искат да му помогнат. Всяко животно идва при момчето с идея как да го разведри, но никой не успява да го накара да се почувства по-добре. Докато накрая не се появява зайчето. То знае точно какво да направи.

„Как се чувстваш днес?“, Моли Потър

Книжарница „Хермес“ – София

„Как се чувстваш днес?“ е забавна и полезна книга, която ще ви помогне да научите детето си как да разбира и да изразява продуктивно и положителните, и отрицателните си чувства. Базирана на новаторски методики, тя ви дава инструментите, от които се нуждаете вие и вашето дете, за да се справите с чувствата, без всичко да свършва със сълзи!

„Винаги ще те обичам“ и „Ще те обичам нощ и ден“, Марк Сперинг

С тези две красиви издания, детето ще се научи как да показва колко много държи на някого и какво значи искрената обич между родител и дете и между приятели.

Истории за безстрашни момичета

 Книжарница „Хермес“ – Велико Търново

Истории за момичета бунтарки“ събира историите на 100 изключителни момичета и жени от миналото и настоящето, които да вдъхновят читателките да се борят за мечтите си и да вярват, че могат да променят света към по-добро.

Вдъхновяващи истории за силни и независими приказни героини от цял свят ще откриете и в „Приказки за безстрашни момичета“ от Анита Ганери.

Този прекрасно илюстриран сборник съдържа 15 приказки от цял свят с необикновени главни героини. Те са умни, безстрашни и независими, поемат контрол над съдбата си, без да разчитат на принцове или рицари. Запознайте се с Брадаманте, която се впуска в битка върху летящ кон, Унанана, която спасява децата си от търбуха на слон, малката Моли Упи, която надхитря великан, и още много храбри момичета.

За любопитните читатели

„500 невероятни факта“ и „500 въпроса и отговора“

В тези забавни енциклопедии ще откриете отговорите на някои от най-важните въпроси и информация за невероятни факти от цял свят.

В илюстрованите издания децата в училищна възраст ще намерят синтезирана информация от областта на естествените науки, географията, историята, културата, науката, екологията и много други.

„Книга за всяко момиче“ и „Книга за всяка момче“ 

От тези книги момичетата и момчетата ще научат повече за промените, през които преминават през пубертета. В тях те ще открият отговорите на много въпроси, за които не знаят към кого да се обърнат или може би се срамуват да попитат. Ще разберат как да поддържат личната си хигиена, да се хранят здравословно, кой спорт да изберат, как да организират времето си разумно, как да общуват с другия пол. Това ще им помогне да се справят с предизвикателствата на тази динамична възраст на бурни промени.

Книги за хоби и свободно време

Книжарница „Хермес“ – Видин

„Кулинарна книга на малкия готвач“

Тази книга е подходяща за всички малки кулинари, които искат да придобият нови умения, но и да се забавляват.

В книгата има над 100 рецепти, изпробвани и одобрени от 750 деца. Повечето от тях са ги приготвяли у дома, а други – в кухнята на America’s Test Kitchen рамо до рамо с професионалисти.

Книжарница „Хермес“ – София

„Наръчник по основни на рисуването“, Барингтън Барбър

Ако вашето дето обича да рисува и има влечение към изкуството, това практическо ръководство съдържа множество съвети и упражнения за усвояване и надграждане на основни знания и умения. 

Книжарница „Хермес“ – Стара Загора

„5 минути за теб. Дневник за себепознаване“ 

Това не е типичен дневник, а по-скоро карта. Пишейки положителни послания в него, ти ще можеш да се съсредоточиш върху нещата, които правят деня ти по-успешен и щастлив.

Това е лесен и ефикасен инструмент за моментите, в които не ти се води подробен дневник или просто нямаш време за това, но отчаяно се нуждаеш от положителна промяна в живота си.

Вдъхновяващи истории с красиви илюстрации

Денят, в който пастелите си тръгнаха“, Дрю Делуойт

Авторът Дрю Дейуолт и илюстраторът Оливър Джефърс дават креативно решение на проблема в тази пъстра и забавна история. Тя ще провокира въображението на децата и ще ги разсмее, а освен това те никога повече няма да гледат на пастелите – и на света около тях – по същия начин. Дънкан просто иска да рисува, но когато отваря кутията си с пастели, намира само писма, в които пастелите му обясняват защо са си тръгнали. Бежовият пастел е силно разочарован, че постоянно е пренебрегван заради Кафявия. Синият пастел е крайно изтощен от много работа, а Розовият настоява да рисуват с него. Какво да направи Дънкан?

„Няма дракон в тази приказка“, Лу Картър,  Дебора Олрайт

Драконът не иска повече да участва в приказки, в които е лош герой. Затова ентусиазирано тръгва да си търси нова история, но се оказва, че в повечето класически приказки няма дракон. Ще се намери ли приказка, в която има дракон и ще получи ли той шанс да стане герой?

От тази забавна приказка децата ще научат, че всеки може да стане герой, стига да повярва в себе си и търпеливо да изчака подходящия момент да се изяви.

Книжарница „Хермес“ – Варна

„Приятели завинаги“, Галина Андонова

Кики, Неда и Ману, Тито и Леон обитават студения Север. Животът им в ледената пустош никак не е лесен. Добре че си имат дебели кожуси да ги пазят от свирепите виелици. И здраво приятелство, което да топли сърцата им.

Един ден обаче белият мечок Тито се натъква на необичайна находка – вкусни зелени ябълки. И уж случайно ги скрива, за да не му ги вземе някой. Дори и този някой да е негов близък приятел.

Но скрито-покрито в Севера няма. Кики и Неда, Ману и Леон дочуват сладко хрупане от бърлогата на мечока. И скоро забъркват такава каша, от която само истинското приятелство може да ги измъкне.

„Миш и Маш“, Анита Тарасевич

Страх ли те е от мишки, мило дете? Мога да ти кажа вълшебната дума, която ще ги прогони надалеч. Но преди това ще ти разкажа една весела история в рими, за която художничката Надежда Кацарова е нарисувала чудесни илюстрации – история за два съвсем нестрашни мишока Миш и Маш, които някога живееха на моя етаж. Да, наистина живееха на моя етаж! 

За най-малките

„Моите приятели животните“, Валерия Зубкова

От забавните стихчета в тази книжка ще научиш за чудния свят на животните, за техните домове и малките им. Ще узнаеш с какво са полезни, как се защитават и какви звуци издават. Натисни музикалните бутони и се забавлявай!

„Приключения в джунглата“

От веселите стихчета в тези книжки малчуганите ще научат за живота във фермата и пъстрия свят на джунглата. Разгръщайки страниците, накрая детето се озовава пред прекрасна панорама на фермата, където ще види кокошарника, конюшнята, зеленчуковата и овощната градина. Или пък ще се озове пред пъстроцветна панорама на джунглата, където има слон, панда, маймунки…

„Български народни приказки“

Приказките, в които умело се преплитат народна мъдрост и остроумие, ще запознаят децата с българския традиционен бит и нрави и ще възпитат у тях изконни добродетели – трудолюбие, скромност и самоотверженост.

В луксозното томче са включени най-популярните и обичани приказки от българския фолклор, с които са израснали поколения деца. На красиво илюстрованите страници малките читатели ще се срещнат със знакови герои като юначното петле, Педя човек, Косе Босе и Кума Лиса. Те ще научат за приключенията на тримата братя, ще се забавляват с историите за хитрата лисица и глупавия вълк и ще се възхитят на смелостта на момчето, възроптало срещу вятъра.

От книжарници „Хермес“ вярваме, че споделяйки радостта от четенето с децата, ние възпитаваме по-добри и будни личности.