fb
Книжарници "Хермес" препоръчват...Специални

Книжарници „Хермес“ препоръчват: Книги за подарък

9 мин.
Advertorial

С наближаването на коледните празници започва и търсенето на идеалния подарък. От книжарници „Хермес“ вярваме, че книгата е универсален подарък, който може да зарадва всеки.

За да изберете подходящите изненади за семейството и приятелите, сме ви подготвили няколко тематични предложения! Ако побързате, може да се възползвате и от промоционалната ни кампания Book Days, която продължава до неделя (29 ноември) и предлага страхотни отстъпки на много заглавия!

Идеи, ако търсите книжен уют:

Книжарница Хермес – Стара Загора

„Изкуството да създаваме спомени“, Майк Викинг

Трета книгата от автора на световния бестселър „Малък наръчник по хюга“ – Майк Викинг разглежда хубавите спомени като част от щастието. Като се позовава на глобални проучвания, научни експерименти и лични преживявания, той разкрива как се формират те и ни съветва как сами да създаваме незабравими моменти.

Книжарница Хермес – Стара Загора

„Магазинчето за прежда и чудеса“, Мануела Инуса

Четвъртата книга от поредицата за „Валери Лейн“ излиза тъкмо навреме, за да донесе коледно настроение и домашен уют и във вашия дом.

Сюзън обожава Коледа! За нея това е най-вълшебното време от годината. И как да е иначе, когато любимата й уличка „Валери Лейн“ се преобразява в място, излязло от приказките. Магазинчетата са украсени, хората избират подаръци за близките си, а тя и приятелките й се грижат за празничното настроение.

Ако сте почитатели на коледните романи, не пропускайте и най-новата книга на Джени Хейл – „Коледа в Силвър Фолс“.

Книжарница Хермес – Русе

„Брулени хълмове“, Емили Бронте

Какво по-хубаво от красиво издание на любим класически роман, уютна стая и топла напитка? Сигурни сме, че така може да прекарате студените зимни дни възможно най-приятно. Затова от книжарници „Хермес“ препоръчваме луксозното ново издание на „Брулени хълмове“ от Емили Бронте – класическата история за една любов, по-силна от смъртта.

Книжни приключения за малки читатели:

Книжарница Хермес – Стара Загора

„Приказки за безстрашни момичета“, Анита Ганери

Този прекрасно илюстриран сборник съдържа 15 приказки от цял свят с необикновени главни героини. Те са умни, безстрашни и независими, поемат контрол над съдбата си, без да разчитат на принцове или рицари. Запознайте се с Брадаманте, която се впуска в битка върху летящ кон, Унанана, която спасява децата си от търбуха на слон, малката Моли Упи, която надхитря великан, и още много храбри момичета.

„Коледна магия“

В това красиво илюстровано издание са събрани прекрасни коледни стихотворения и разкази от големи български писатели и поети. Умели разказвачи като Иван Вазов и Асен Разцветников разкриват на децата коледните традиции и обичаи, а от веселите истории на Ангел Каралийчев блика празничен дух и настроение. Коледната магия ще завладее всеки български дом с обичаните от поколения деца стихотворения на Елисавета Багряна, Дора Габе, Гео Милев и Димитър Спасов.

Книжарница Хермес – Видин

„Кулинарна книга на малкия готвач“

Препоръчваме тази страхотна кулинарна книга, защото е чудесен повод за забавление в кухнята за деца и родители.

В книгата има над 100 рецепти, изпробвани и одобрени от 750 деца. Повечето от тях са ги приготвяли у дома, а други – в кухнята на America’s Test Kitchen рамо до рамо с професионалисти.

В този момент стотици (и дори хиляди!) деца правят тези ястия и се наслаждават на готвенето и на крайния резултат. Да готвиш за себе си, за семейството и приятелите си може да бъде много забавно и удовлетворяващо. Хапваш вкусна храна и се чувстваш добре, защото си сътворил нещо с ръцете си и споделяш резултата от труда си.

Книжарница Хермес – София

„Приятели завинаги“, Галина Андонова

Забавна история за истинското значение на думата „приятелство“.

Кики, Неда и Ману, Тито и Леон обитават студения Север. Животът им в ледената пустош никак не е лесен. Добре че си имат дебели кожуси да ги пазят от свирепите виелици. И здраво приятелство, което да топли сърцата им.

Един ден обаче белият мечок Тито се натъква на необичайна находка – вкусни зелени ябълки. И уж случайно ги скрива, за да не му ги вземе някой. Дори и този някой да е негов близък приятел.

Но скрито-покрито в Севера няма. Кики и Неда, Ману и Леон дочуват сладко хрупане от бърлогата на мечока. И скоро забъркват такава каша, от която само истинското приятелство може да ги измъкне.

Идеи за пътешественици:

Книжарница Хермес – Хасково

„Мечтани пътешествия“

Тази книга представя 500 интригуващи дестинации в целия свят и най-подходящите начини да уловите духа на всяко място – от това да наблюдавате Северното сияние от иглу във Финландия до това да минете с велосипед по моста Голдън Гейт, от прекосяване на Андите на кон до това да посетите културно събитие в Античния театър на Пловдив.

„Мечтани пътешествия“ ще вдъхнови всеки, който иска да изпита повече вълнуващи моменти и да опознае различни страни и култури. Книгата ще ви окуражи да осъществите и най-смелите си планове и да дръзнете да направите нови и удовлетворяващи неща, които ще се превърнат в прекрасни спомени.

Книжарница Хермес – Варна

„Компас на ценностите“, Мандийп Рай

Като репортер за „Ройтерс“ и Би Би Си Мандийп Рай е посетила над 120 държави и прави едно и също поразително откритие – във всяка страна има нещо едновременно явно доловимо и неизказано в отношенията между хората, особен вид културен език, който определя много от аспектите на ежедневието. Според нея това са основните ценности на един народ, формирани в продължение на векове и предавани от поколение на поколение. И макар страните да търпят постоянно развитие, тези ценности запазват същността си и стоят в основата на националната идентичност. По такъв начин французите са станали символ на гражданските протести, руснаците вдъхват респект със силата на духа си, а бразилците са считани за най-страстните и непринудени хора.

Книжарница Хермес – Велико Търново

„Дневник за пътешествия“

В този красив дневник малките пътешественици, могат да запишат най-хубавите спомени от своите пътувания. Това е специално място за твоите мисли, емоции, открития и усмивки. Освен това дневникът включва богатство от литературни цитати и множество илюстрации на Gorjuss, които ще красят специалните ти преживявания!

Подарък за душата:

„Здраве, сила и живот“, Петър Дънов

В холистичния подход към здравето наука и духовност си подават ръка и търсят причините за болестите в психичния живот на човека и неговите мисловни модели. Не случайно именно големият духовен учител Петър Дънов полага основите на холистичната медицина в България и дава ключовите концепции за човека като триединство на дух, душа и тяло.

Книжарница Хермес – Велико Търново

„Едгар Кейси: Как да открием призванието на душата си“, Марк Търстън

Подтиквани от вътрешна неудовлетвореност, все повече хора търсят цел и висш смисъл в живота си и се стремят към личностно и духовно израстване. Според Едгар Кейси всички се раждаме с определени умения и таланти, за да изпълним своята уникална мисия на земята. Целта на тази мисия не са богатство или слава, а принос към общото благо и духовна еволюция. Само когато се свърже с Висшия си Аз и тръгне по пътя на предназначението си, човек постига вътрешен мир и душевна хармония. Как обаче да намерим своето призвание? Отговорът на този въпрос се крие в книгата „Едгар Кейси: Как да открием призванието на душата си“.

Книжарница Хермес – София

„Книгата на Руми“, Мариам Мафи

В този сборник са събрани 105 притчи от Руми, които представят същността на шестте книги на „Маснави“. Адаптирани от изтъкнатата преводачка от персийски – иранката Мариам Мафи, непреходните послания на тези поучителни истории оживяват в проза, за да пленят ума и сърцето на съвременния читател. Един от най-великите поети и духовни мислители в историята, Руми обяснява принципите на суфизма посредством на пръв поглед обикновени случки от всекидневието. Историите, сред които „Ангелът на смъртта“, „Суфистът и неговата невярна съпруга“, „Моисей и пастирът“, носят автентичния дух на древния мистицизъм и внушават философски проникновения и трансцендентни ценности.

Подаръци за любопитни читатели:

„Речите, които промениха историята“

Това луксозно издание съдържа забележителни речи, променили хода на историята: от призиви за война до апели за мир и вдъхновяващи апотеози на духа. Тук са събрани въздействащите думи на владетели, тирани, политици, борци за човешките права, духовни лидери – всички до един знакови фигури на епохата, в която са живели.

Книжарница Хермес – Пловдив

„Събитията, които промениха света“

От кацането на Луната през 1969 г. до първия мобилен телефон, тази завладяваща панорама на събитията, които са променили света, е задължително четиво за всички любители на историята.

Прекрасно илюстрирана, книгата напомня за историите от новините, които формират облика на света, за значими открития и удивителни постижения на човешкия дух.

„Креативност“, Михай Чиксентмихай

След като теорията за състоянието на поток намира широк отзвук в научните среди по цял свят, Михай Чиксентмихай представя анализ на изследването си на креативността. Според него в процеса на създаването на нова идея или продукт неминуемо се забелязват условията за поток. Книгата се основава върху интервюта с видни представители от различни сфери на живота и завършва с предложения как да внесем повече креативност в живота си.