fb
Книжарници "Хермес" препоръчват...Специални

Книжарници „Хермес“ препоръчват: Нови книги на български автори, с които да посрещнете Първи ноември

4 мин.
Advertorial

Наближава един от най-големите български празници – Деня на народните будители, когато отдаваме почит на всички книжовници, просветители и революционери и тяхното дело да възродят българския дух. По този повод в новата статия от рубриката Книжарници „Хермес“ препоръчват избрахме няколко заглавия на съвременни български автори, които са идеалният начин да отбележите празника. И обещаваме – има за всеки вкус по нещо!

„2020“ от Недялко Славов

Най-новата книга на Недялко Славов – „2020“, предстои да излезе съвсем скоро по книжарниците и ще ви предложи актуална антиутопична история за абсурдите в съвременния пандемичен свят. Блестящият стилист и дълбок хуманист е верен на себе си – романът е побит като словесен знак в центъра на събитията, които бележат духа на времето ни, затова не го пропускайте.

„Гладни сърца. Разкази“ от Веселина Седларска

В новата си книга – „Гладни сърца. Разкази“, Веселина Седларска разкрива пред читателите истински истории на реални хора, търсещи смисъл, топлина и завършеност. Авторката вплита в своите разкази тънките, пъстри нишки на смисъла, за който са гладни човешките сърца и който всеки намира на различно място. Тя рисува богат калейдоскоп от съдби, от животи и светове, всеки от които истински, но нито един – тривиален.

Книжарница „Хермес“ Варна

„Светулките ще ти покажат пътя“ от Христо Добротинов

Открояваща се с красивите си послания, но и с нотки на трагизъм, „Светулките ще ти покажат пътя“ на Христо Добротинов ще ви пренесе във Велико Търново в миналото. Действителност се преплита с въображение в историите на няколко поколения, в това число и на популярни личности като Невена Коканова и Емилиян Станев.

„Измамна реалност“ от Стойчо Керев

Ако си задавате въпроса „Какво се случва с този свят?“, журналистът, продуцент и медиен експерт Стойчо Керев и книгата му „Измамна реалност“ ще променят изцяло представата ви за заобикалящата ни действителност и теми като: манипулациите на съзнанието, климатичните промени, тайните общества, подземните цивилизации и конспирации Луна и „Кариера Земя“.

Книжарница „Хермес“ Видин

„Наръчник по практическо чудослучване“ от Ивинела Самуилова и Алексей Бъчев

По повод 10-годишнината от публикуването на „Животът може да е чудо“ Ивинела Самуилова и психологът Алексей Бъчев написаха книгата „Наръчник по практическо чудослучване“. В 75 статии те дават отговори на читателите по редица актуални проблеми. Сборникът предлага оригинални техники за справяне с проблематичното мислене, които всеки може да адаптира към личните си неблагоприятни житейски ситуации.

Книжарница „Хермес“ Варна

„Пасиансът на архангелите“ от Мария Лалева

Не можем да пропуснем отново да ви препоръчаме и една книга, търсена още преди излизането си – „Пасиансът на архангелите“. В нея Мария Лалева разказва историята на едно семейство, въвлечено в поредица от конфликти, тайни, обрати, мистерии и суеверия.

„Енигмата Сборяново“ от Драгомир Богомилов

За почитателите на историята и археологията препоръчваме „Енигмата Сборяново“ от Драгомир Богомилов, която ни връща повече от 2000 години назад, в териториите на днешния резерват „Сборяново“ и мистичните ритуали, които гетите са извършвали по тези места. Освен любопитни и вълнуващи факти, книгата ще ви изненада с множество чудесни фотографии, които ще ви пренесат по времето на разкопките на една от могилите там.

„Прекъсването на Самсара“ от Елена Алексиева

С „Прекъсването на Самсара“ Елена Алексиева печели Националната литературна награда „Йордан Радичков“. Разказите на писателката пленяват със сблъсъка между реалното и нереалното, иронията, топлите цветове и богатия език.

Книжарница „Хермес“ Стара Загора

„С обич, Александър“ от Катя Караиванова

„С обич, Александър“ е роман за въображаемото и реалното, за приятелството и за любовта, която прави живота по-красив. В романа, под формата на писма, Катя Караиванова разказва историята на четирима приятели от детинство. Вече пораснали, пътищата им се пресичат по доста необичаен начин…

Книжарница „Хермес“ Велико Търново

„Сенки сред виелицата“ от Тошо Тошев

„Сенки сред виелицата“ разглежда събитията в България след 1944 г. В него авторът изгражда смразяващо убедителен образ на човека от онова време – изплашен, объркан и безпомощен. Книгата неслучайно е и определяна като психологическа дисекция на времето „преди“ и „сега“.

Припомняме ви и две български заглавия, които бяха част от предишни наши препоръки и също заслужават вашето внимание – „Жена на вятъра“ и „Дъждът оставя следи“. Съвсем скоро се очаква да излезе и най-новата книга на Неда Антонова – „Пепел от мислеща тръстика“, която ще ви докосне с прозрения за смисъла, за вярата и надеждата, за любовта и избора, за вътрешната хармония на човек, намерил себе си и своето поприще. Не я пропускайте!