fb
БългарияНовини

Коледният панаир на книгата се отменя

1 мин.

Четирсет и осмото издание на Софийския международен панаир на книгата се отменя заради епидемичната обстановка в страната, съобщиха организаторите от Асоциация „Българска книга“ (АБК). Решението за непровеждане на Панаира е взето от Управителния съвет на АБК след проведена анкета сред членовете на Асоциацията.

Основният аргумент зад решението на браншовата организация е поставянето на здравето на многобройните посетители на книжното изложение и на неговите участници на първо място. 

Решението е проява на отговорност към обществото. Здравето на посетителите и участниците е на първо място.

В официалното съобщение на АБК се загатва за частична компенсация на Панаира с „дигитални активности“, но подробности не се дават. Засега е потвърдено провеждането на Софийския международен литературен фестивал,  който ще има своето дигитално издание от 10 до 13 декември. Подробности за провеждането и програмата му също предстоят.

От Асоциацията отправят настойчив призив към четящите хора да продължават да купуват и четат книги, защото книгите носят успокоение и вдъхновение, упование и смисъл, вяра и кураж, че ще дойдат и други по-спокойни и добри дни.

Снимка на публикацията: Freepik